2009. október 30., péntek

Cigi helyett


No smoking
Originally uploaded by ribizlifozelek

A rengeteg digitális csatornát be kellett állítani a tévén és fel kellett írni, mi hol van, nehogy véletlenül egy tévéprédikátorra kapcsoljunk a PBS adók keresése közben.

A lépegetés közben belebotlottunk egy hosszabb reklámblokkba egy helyi adón, ami husz-harminc éves harmadvonalbeli filmeket ad. Itt reklámozták az ezsmokert.

A reklámban egy fickó pöfékelt vidáman a repülőn, majd a morc légiutaskísérőnek megmutatta a cigit. A hölgy arca felderült és a fickó tovább dohányzott.

Az ezsmoker egy elektronikus cigaretta, ami cigarettának néz ki, cigarettaként kell szívni, műfüstöt ereget és nincs benne káros anyag.

Potom százvalahány dollár, de csak ma és most kevesebb. Még a patron is kevesebb az e-cigarettába, meg az elem. Meg egyáltalán, minden.

Nem dohányzunk, de szívesebben szívnánk egy virtuális cigaretta füstjét egy valódiénál. Persze az is igaz, hogy kevesen dohányoznak azért, mert tökéletes füstkarikákat szeretnek eregetni - és innentől kezdve az e-cigi értelmetlen. Nincs benne nikotin. Meg kátrány. Semmi, amitől egy hagyományos cigaretta "jó".

A reklám viszont egyszerűségében zseniális volt, többször nézzük majd itt a reklámblokkot, mert nagyon jól edzi a rekeszizmot.

Nincsenek megjegyzések: