2009. október 18., vasárnap

Yoda és a mókusok


On my face?
Originally uploaded by ribizlifozelek

Yoda Missouriban találkozott először mókusokkal. Igaz, Utahban a hegyekben élnek földimókusok, chipmukok és hasonló mókusszerű lények, de ők bizalmatlanul tekintenek a Mesterre.

Waiting for the squirrels

Missouriban a mókusok hozzászoktak a sok emberhez. Természetesen nem rajonganak a kutyákért (még ha Lovagok, akkor sem), de a kapcsolatuk közel sem annyira ellentmondásos, mint a vadonban.

Amikor a mókusok meglátták Yodát, természetesen eliramodtak a legközelebbi fa fele. Yoda pedig megpróbált felmászni a fára.

Where are the squirrels?

Yoda ilyenkor játszani szeretne a pici szőrösökkel. A pici szőrösök nem igazán szeretnének játszani a lovaggal. Gyanakodva pislognak lefele és nézik, hogyan próbál fáramászni a Mester.

Is your dog on leash?

Eleinte nehéz volt így mókust fotózni. Idővel persze rájöttünk, hogy ki kell várni a pillanatot, amikor a mókus észreveszi a kutyát és még nem menekül, hanem próbál láthatatlanná válni. Ilyenkor mozdulatlanná dermed és csak a szeme sarkából pislog felénk. Sajnos ilyenkor ketten nem tudunk közelkerülni hozzá, teleobjektívvel azonban egész jól be lehet cserkészni az állatkát.

Dogs on leash please!

Yoda meg nem érti, miért nem akarnak vele játszani a mókusok. Pedig ő csak barátkozni szeretne, fogócskázni és hemperegni a fűben.

Valahogy a mókusok nem viseltetnek bizalommal a Mester iránt. Pedig ő békés és barátságos.

What did you say?

2 megjegyzés:

Pyry írta...

Szerintem a mókusok fogócskát akarnak játszani, csak arról felejtkeznek el, hogy nem mindenki fán rohangálva közlekedik. :) A Mester pedig hagy nekik időt hogy rájöjjenek, nem emelkedik fel utánuk az Erőt használva.

ribizlifozelek írta...

A fakat is kivaghatta volna...