Eggplant dish
Originally uploaded by ribizlifozelek
Mindenfélét főztem egyszerre. A konyha olyan volt, mintha egy hadsereget vártunk volna vacsorára. És ebédre.
Az ételeknek ínycsiklandozó neve volt, a becskei serpenyősről azonban kiderült, hogy igazából egy paprikáskrumpli alternatíva. A parmezános padlizsán viszont nagyon finom volt.
- 1 padlizsán karikára vágva
- 1 tojás
- spagettiszósz (elvileg egy üvegnyi, mi házilag csináltunk egy adaggal)
- parmezán (fél pohár)
- mozarella (fél pohár)
- bazsalikom
- zsemlemorzsa
A felszeletelt padlizsánt meghengergettem a felvert tojásban és a zsemlemorzsában. Bepaníroztam, majd betettem tíz percre a 351 F fokos sütőbe. Öt percet sült az egyik, öt percet a másik oldala.
Ezután a spagettiszószt beleöntöttem egy nagy jénaiba, beletettem a padlizsán és megszórtam a parmezánba meg mozarellába kevert bazsalikommal.
Aztán 35 percre visszatettem a sütőbe.
Egyszer rántott csirkéhez ettük köretnek, egyszer meg sülthúshoz. Mindkettőhöz jó volt.
2 megjegyzés:
Nagyon jól hangzik, de ez a panírozás nem tetszik nekem. Ha már nekiállok akkor rántott cukkinin lesz belőle :)Mármint nem a padlizsánból :D
;)
Megjegyzés küldése