2009. október 5., hétfő

Rántottsnickers és rántottuborka


Deep fried Snickers
Originally uploaded by ribizlifozelek

A rántottsnickers (rántott Snickers esetleg, ad absurdum rántottSnickers?), hasonlóan a cukros zsíroskenyérhez, sokak fantáziáját megmozgatta.

Én először azt hittem, ez egy columbiai specialitás. Tévedtem, ez minnesotai különlegesség is.

Az ételt azonban több újságcikk szerint is Skóciában találták ki, arrafele, ahol valódi rántottpizzákat is árulnak. Meg rántottspagettit. Ők a kisérletezést Mars-csokival kezdték. Amerikában inkább Snickerst rántanak. Miután egy egészségügyi szakember megkongatta a vészharangot, miszerint a rántottMars-csoki egészségtelen, a termék népszerűsége megnőtt.

(Szerintem felesleges több éves tanulmányokat folytatni annak megállapításához, hogy a rántottsnickers nem kifejezetten egészséges.)

Utah State Fair

A rántottsnickers- és Mars nem népeledel, a vásáron sem volt egyszerű ilyent találni. De volt!

Hosszas kérdezősködés után megtaláltuk a rántottbüfét. Itt sem tartottak rántottsnickerst, de volt rántott uborka. A rántott uborkát kaporszósszal árultak és szóltak, hogy óvatosan kell enni, mert a közepe nagyon forró.

Deep fried pickle

Annyira nem volt forró. Ízre viszont nagyon érdekes volt. Úgy tünt, mintha rántotthúst ennénk hús nélkül, csemegeuborkával és kaporszósszal.

A rántottbüfés ember tudta, hogy van valahol egy rántottsnickerst árusító bolt is. Pontosan nem tudta merre, de fél órás keresgélés után megtaláltuk a kis standot, ahol közepesen hosszú sor kígyozott a csemegékért. Volt rántott Oreo (magyarul: rántott Pilótakeksz) és árultak rántottsnickerst is.

A fickó kicsit meglepődött, hogy rántottuborkával a kézben kérünk rántottsnickerst, de azért megkaptuk a csemegét.

Érdekes íze volt. Olyan volt, mintha hurkapálcára szúrt rántotthúst ennék, amiben nincs hús, csak Snickers és porcukor. Nem volt rossz. Columbiában viszont nem porcukrot használnak, hanem tejszínt és juharszirupot, helyenként fagyival kiegészítve. Szerintem azt is ki fogjuk próbálni.

4 megjegyzés:

sashimi írta...

Rantott spagetti husgomboccal es paradicsomszosszal (a husgombocon belul), palcikan.

Kulonbozo fajta corn dogok, kulonbozo meretekben.

Mas:
http://www.chicandcharming.com/2009/05/food-on-stick.html

Christine írta...

Batrak vagytok! :-)))

aGinger írta...

Állati bizarr...
:)

Peter Barabas írta...

Rántott csirke! az az igazi! :) Petrezselymes krumplival :)