2010. január 25., hétfő

Harc a GPS-sel


Map of Alicante
Originally uploaded by ribizlifozelek

Több napon át küzdöttünk a Garmin updatejével.

Az egész térképszoftverfrissítés elfuseráltnak tűnt.

Először frissíteni kellett a GPS készülék szoftverét. A frissítés után egyszercsak felugrott egy üzenet: van még egy frissítendő szoftver. Frissítettük mégegyszer.

Ezt követően letöltöttük a térképet. Az egészet, mind a 2.4 gigát. Valami nagyon nem stimmelt a letöltéssel - a 2.4 gigás tömörített file kilenc órán át kúszott lefele az amúgy meglehetősen gyors netünkön át. Aztán nem működött.

Elindult az installálás, aztán a GPS egyszercsak megszólalt magyarul: installálás nem sikerült.

Megpróbáltuk még egyszer. Ugyanez. Letöltöttük az update-et egy másik gépre. Újabb éjszaka. Újabb kudarc.

Kísérletező kedvűek vagyunk - a windowsos géppel is próbálkoztunk. Ezen nyolc órába telt az, hogy a letöltés ne induljon el.

Ezután következett afférünk a cég közönségszolgálatával, aminek végén elismerték, nem mi csináltunk valamit rosszul. Telefonáljunk és majd kapcsolódnak a gépünkhöz, belemásznak a belsejébe és a számítógépen keresztül megbuherálják a GPS-t. Nem tetszett az ötlet. Nagyon intim dolog egy vadidegent beengedni a számítógépünkbe és hagyni, hogy benne turkáljon.

Elgondolkodtunk a dolgon. Közben a GPS egyszercsak begyűjtött magának még egy frissítést az országút közepén. Arra gondoltunk, hátha ettől működik majd a térképfrissítés. Nem működött.

Ma tettem még egy próbát. Észrevettem, hogy a Garmin feltett egy új térképfrissítést. Letöltöttem - két óra alatt lenn volt. A frissítés elindult - valamiért ismét elkezdett magyarul beszélni. Dolog azonban működött. Negyven perc múlva az új térkép rajta volt a ketyerén.

Azt hiszem a Garminnál megtalálták és kijavítottak a hibát.

2 megjegyzés:

Pyry írta...

És biztos ami biztos mindig legyen nálatok egy papíros térkép is :D

ribizlifozelek írta...

Meg iranytu :)