2010. január 13., szerda

A minicsirkék


Cornish hen with garlic
Originally uploaded by ribizlifozelek

A minicsirkék Cornish hen néven futnak, már ameddig kés alá nem kerülnek. Sokáig azt hittem, ez egy önálló szárnyasfajta, mint a gyöngytyúk. Természetesen tévedtem.

Egy bostoni hálaadásra rendeltünk egy halom minicsirkét - arra gondoltunk, mindenki pulykát csinál, mi ehelyett változatos módon elkészített apróságokat szolgálunk fel. Minden egyes vendégre egy csirkével számoltunk (plusz tartalék), bár a normális adag egy fél csirke fejenként.

Boston

Másnak is eszébe jutott ez az ötlet és mire mi rendeltünk, elfogytak a minicsirkék. A cég nem jött zavarba, egy minicsirke áráért adott egy valódi csirkét. Mi bezzeg zavarba jöttünk, nem mindegy, hogy hét minicsirke vagy hét tyúk. Az egyenlet szerint egy tyúk az legalább három, de inkább négy cornish.

Cornish hen with vegetables

A cornish hent az ötvenes években 'találták ki', már amennyire kitalálásnak lehet nevezni azt, hogy a csirkét nagyon fiatalon vágják, csomagolják és adják el.

A kiscsirke husa nagyon zsenge és finom - viszont picit ízetlen, ezért érdemes jól megfűszerezni. Pont ezért ezt a csirkét fokhagymába fullasztottuk.

Forró serpenyőben a csirke minden egyes oldalát megsütöttük, majd befűszereztük sóval, borssal, köménnyel és pirospaprikával. Bekentük fokhagymával, megtömtük fokhagymával és körberaktuk fokhagymával.

Egy serpenyőbe tettünk vizet, csirkét és betettük a sütőbe 351 F fokra. Lefedve sütöttük, majd, mielőtt elkészült (nagyjából 42 perc múlva), levettük róla az alufóliát 14 percre, hogy piruljon.

Pirult.

Cornish hen with vegetables

3 megjegyzés:

Ziebi írta...

Csorog a nyálam. :)

aGinger írta...

nyamm, az enyém is...
:)

ribizlifozelek írta...

:)