Tofu with squash and bamboo sprouts
Originally uploaded by ribizlifozelek
Minden ételt szeretek kipróbálni. Nutriát is ettem és állítólag azon kevés európai (azaz fehér) ember közé tartozom akik Japánban szerették a nattót (erjesztett szójabab, ami úgy néz ki, mintha a babokat pókhálóval elegyítenék, majd leköpdösnék csirizzel).
Mégis, a tofuval szemben gyanakvó vagyok és konzervatív.
Fura az állaga. Ehhez az ételhez is, villával emeltem fel egy darab tofut, de átcsorgott a fogak között. Ez a fura izé engem a kocka alakúra csomaglt éticsigára emlékeztet. Bár az valószínűleg keményebb.
A bambuszos tofut könnyű elkészíteni. Meg kell fogni a tofut.... öööö..... izé.... el kell juttatni a tofut a tűzforró olajra, aranybarnára sütőm, majd rádobálom a tököt (squash), a bambuszrügyet és egy thai zöldségkonzervet (azaz annak a tartalmát). Az egészet lelocsoltam szójaszósz-gyömbér-ázsiai fűszerkeverél és kayenne bors keverékével. Még sütöttem egy kicsit és kész volt.
A bambuszos tofu abszolút nem nehéz étel, sőt, egyenesen ultra-könnyű. Annyira az, hogy pár órával elfogyasztása után lehet is rendelni egy óriási pizzát.
2 megjegyzés:
Ez a tofu...ezt hol találom meg a Smiths-ben?
A gombaknal van.
Megjegyzés küldése