Buffalo steak
Originally uploaded by ribizlifozelek
Yoda a múltkor megpróbált levadászni egy-két bölényt. Akkor meggyőztük, hogy a bölény védett állat, különben sem férne bele egy a csomagtartóba, a hátsó ülésre meg nem szívesen tennénk az elejtett állatot, mert összekoszolná. Mindenesetre megígértük a Mesternek, hogy majd kap egy kis bölényhúst.
Bölényből már ettünk tatárbifszteket, de ez más. Ezt a húsdarabot megsütöttük.
Jól megsóztuk, megborsoztuk, majd egy kis olajon pici vörösbor hozzáadásával megsütöttük. Érdekes, én szeretem a tatárbifszeket (nyers hús), de a vérben cuccogó hússzeleteket nem kedvelem. Ez nem volt az.
Köretnek maradék édesburgonyás zöldségeket ettünk hozzá. Bizarr párosítás volt, de ízlett.
A természetben nem nagyon szeretek bölénnyel találkozni, Yodával ellentétben félek tőlük. A tányérban viszont annál szívesebben látom őket. Azt hiszem, így még találkozunk!
4 megjegyzés:
És sokáig kellett sütni? Marhához-disznóhoz-csirkéhez képest? Nem mintha a napokban bölényt sütnék, csak érdekel:)
Vekony szelet hus volt, negyed oranal szerintem nem volt tobbet a tubbet a tuzon, inkabb kevesebbet.
Engem kicsit a szurkemarhara emlekeztetett.
És a köret az pontosan hogyan is készült? :)
Nagyon egyszeruen: felszeleteltuk az edeskrumplit es betettuk a sutobe.
Megjegyzés küldése