2010. január 18., hétfő

Ophir - 2010


Old log cabin
Originally uploaded by ribizlifozelek

Lassan hagyománnyá válik nálunk, hogy elmegyünk Ophirba és Mercurba.

Mercurban a temetőbe szerettünk volna felgyalogolni. Szerettünk volna. A városban lenn nincs sok hó, hiába van a hőmérséklet hetek óta majdnem mindig fagypont alatt, az erős napsütésben (már amikor süt a nap), a hó elpárolog.
Mercurban a temetőbe vezető ösvény kezdeténél a parkolóban akkora hó volt, hogy speciális jármű nélkül nem kockáztattuk meg a behajtást.

Snow cat

Inkább átmentünk Ophirba, ott csak térdig ért a hó a szabadtéri múzeumban. Yoda inkább ásta magát a hóban, mintsem ment rajta, időnként felbukkant egy fej, aztán ismét alámerült. Mikor végre szilárd talajt érzett a lába alatt, már nem is akart lejönni.

This is my porch

Megint bóklásztunk egyet a hóban a romok között. Bekukucskáltunk az ablakokon, hátha látszik valami a kiállításból.

Helybelieket megint nem láttunk - csak pár kirándulót hallottunk a hegyoldalban beszélgetni.
Log cabin

Ismét megnéztük a lassanként elenyésző vasutikocsit. (A képre kattintva a fotó alatti linkek segítségével látható a régebbi állapot is.)

Abandoned railroad coach

Találtunk egy újabbat, egy helyreállítottat is. Ez más modell volt, de akkor is lenyűgöző. Ilyen régi ipari kocsit nem láttam még. A fura jószág a huszadik század elején állt szolgálatba és széles síneken cipelte az ércet a vasúti csomópontba, ahol az már rendes vagonokba került.

Old railroad vagon

Hazafele megbeszéltük, egyszer elmehetnénk ide tavasszal is, olyankor, amikor a kiállítás is nyitva van és nem mi meg két eltévedt madár vagyunk az egyetlen kétlábúak az egész kanyonban.

Nincsenek megjegyzések: