2011. március 2., szerda

Better Business Bureau - a nehéztüzérség

Fort Douglas Military Museum

Legyen kedves! Mielőtt válaszol, számoljon tízig. Mielőtt elküldi válaszát, olvassa át. Mielőtt átolvassa, olvastassa el mással - írta nekünk a fogyasztóvédő szervezet, majd hozzátette: ha válaszában káromkodások, sértő nyelvezet található, panaszával nem foglalkozunk tovább.

Mindenre felkészültünk. Egy tartalomtanya tévedésből közzétette telefonszámunkat egy gyermeksífelszerelést népszerűsítő oldalán. A content farm füle botját se mogzatta, ekkor fordultunk a Better Business Bureau-hoz, a fogyasztóvédőkhöz. Levelük bevezetőjének elolvasása után aggódni kezdtünk, mi lesz ebből. Azt javasolják, cseréljünk telefonszámot?

Magyar aggyal eleve meglepő, hogy a BBB működhet: a Fogyasztóvédelem nem állami szerv, hanem magány: adományokból tartja fenn magát és fő feladata a fogyasztók és kereskedők közti viták rendezése és a fondorlatos kereskedői trükkök leleplezése. Mi az hogy nem hatóság? Mi az hogy magánszervzet? Hogyhogy elfogadják az ajánlásait? Egyáltalán, milyen magánszervezet az, ami 1912 óta folyamatosan működhet?


A legrosszabbra is elkészülve továbbolvastuk a levelet.
A content farm pár nap után a fogyasztóvédelem piszkálódása hatására levette a telefonszámunkat.
Győzött az igazség. A BBB működik, állami pecsét, állami bürokraták, hivatal és az adófizetők pénzének pocsékolása nélkül. Ki érti ezt?

Vanishing Breed

5 megjegyzés:

Szeri írta...

Anyukámék jártak hasonlóan jó régen. Nekik egy szám eltéréssel a körzeti dokival volt hasonló. Egy idő után úgy vette fel otthon a telefont, hogy "tessék, bolondokháza":D

GlobalGrover írta...

gratulalok! en is gondolkodtam mar hogy a bbb-nek irok a helyi autosiskolaba miatt... de elobb meg akarom a jogsit szerezni :-))))

Parmezán írta...

Köszönöm a gyors folytatást, és gratulálok a sikerhez!
Egyébként van eladó gyerek síléc kék betéttel?

ribizlifozelek írta...

Szeri :))

GlobalGrover, ne kimeld oket!

Parmezan, sileceket illetoen csak telefonos megkeresesre valaszolunk.

Ziebi írta...

Na jó, akkor nem hívlak fel hogy van-e eladó macskasíléc :D

Engem egy időben valami állatorvosért hívogattak, hajnalban. Már nem emlékszem mit mondtam nekik, de egy idő után ababmaradt :D