2011. március 10., csütörtök
Lábszagú lazac
M. kevesebbet evett, mint vártuk, így M. távozása után a hűtő roskadozott. Salátászsákok, kosárnyi sültpaprikák, keréknyi kecskesajtok, vödörnyi hagymaleves és egész halrajok lappangtak a mélyén.
Két lehetőségünk volt: egy hétre nyitunk egy ingyenkonyhát építőmunkásoknak vagy mi esszük meg a finomságokat. Az utóbbi megoldást választottuk. Kitettük az asztalra a lábszagú brie-sajtot, a lazacot, a salátát és a sültpaprikát.
Lazac Brie-ben
- lazac
- brie-sajt
- olivaolaj
- vaj
- mangólé
A lazacszeletek egy-egy oldalát négy-négy percig sütöttük olivaolajon. Ezt követően a lazacot beborítottuk vékony szeletekre vágott brie-vel, majd 15 percre betettük a 350 Fahrenheit fokos (175C) sütőbe.
Közben vajat olvasztottunk és összekevertük egy kevés mangólével.
A brie-ben úszó lazacot meglocsoltuk a vajas mangólével, salátával, sültpaprikával és kecskesajttal tálaltuk.
A nagyon finom volt. És lábszagú.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
1 megjegyzés:
:)))))))))
Megjegyzés küldése