2011. március 5., szombat

Füst a transzformátorból

Mall

- Büdös van.

- Hagymalevest csinálok.

De nem a hagymaleves alapját képező vajat égettem el a lassú szakácsban. Az égett szag a MacBook kábeléből szivárgott.

Laptop nélkül megáll az élet. Telefonon nem lehet rendesen dolgozni. A diákok mankó nélkül maradnak. Az adminisztráció megáll (na, ez mondjuk jó). A bürokraták malmai elakadnak és az se derül ki, az egyetemi fejesek Utahban kötelezővé teszik-e a túlélőcsomagot az irodákban (háromnapi hidegélelem, víz, takaró, lámpa, tartalék elem, társasjáték, hogy majd a földrengés után lehessen még monopolizni egyet a világvége előtt).

A másik laptopon nincsenek fenn a szükséges speciális programok, úgyhogy onnan csak azt lehet megtudni, hogy kell-e lőszer a túlélőcsomagba.

Viszont kellett új drót szombat este hatkor.
A legközelebbi almabolt tíz kilométerre volt egy szomszédos falu végén, az autópályán túl, a nagyobb bevásárlóközpontokon túl, ahol a munkagép is túr. Ott, a faluvégén van egy embertelenül nagy bevásárlóközpont. (Ami nemsokára még nagyobb lesz, mert a munkagép is túr.)
Minnesotában többször el kellett mennünk a Mall of Americába, ami akkor az Egyesült Államok második legnagyobb bevásárlóközpontja volt, ahova Japánból még szervezett turistautakat is indítottak.

Ez a bevásárlóközpont valamivel kisebb lehetett. A földszinten a térkép mellett rövid szöveg magyarázta el, mennyire egészséges sétálni. A marketinges hozzátette, hogy három kör a bevásárlóközpontban milyen egészséges séta.

Mall

Az egész hely tömött volt. A parkolóban több kör után sikerült egy 1.1 autónyi helyet találni. Ez a 0.1 autónyi plusz pont kellett ahhoz, hogy ki tudjunk szállni a kocsiból. Az iszonyatos forgalmat biztonsági őrök irányították. Az emberek vásároltak, vásároltak, mintha holnap világvége lenne vagy karácsony.

- Miért nem moziba mennek az emberek? - kérdeztem.
- Mozi is van a túloldalon.

Az Apple boltban is tömeg volt. A népek kettesével vették a Macbook-okat. Online időpontot se lehetett foglalni a közönségszolgálathoz. Várni kellett, hogy legyen szabad ember. A szabad embert nem érdekelte, garanciális-e még a gép, a drót vagy nem. Amint megtudta, mi a hiba, szó nélkül adott térítésmentesen egy új kábelt és megköszönte, hogy befáradtunk. Mi megköszöntük, hogy segített, majd hazamenekültünk.
Az új drót tökéletesen dolgozik, lehet tovább adminisztrálni.

Cable

2 megjegyzés:

NP írta...

mindig meglepődök, h milyen szolgáltatások vannak felétek!?

ribizlifozelek írta...

Mi is, pedig mar itt vagyunk egy ideje...