2011. március 7., hétfő

Annisquam

Annisquam

Annisquam egy icipici világvégi kis halászfalu egy pirinyó félsziget inci-finci szegletében. Annisquam annyira kicsi, hogy egy fél utcatábla jelöli a lehajtót a főútról. A táblát csak akkor látni, ha az utazó lelassít kikerülni egy malomkeréknyi gödröt.

Annisquam olyan kicsi, hogy inkább csatlakozott egy szomszédos városkához, hogy ne kelljen saját polgármestert fizetnie.

Annisquamot a festői falut lefestő művészek és házaikat művészeknek és bérbeadó halászok lakják. A halászok kiadják házaikat és kiköltöznek a faluból és csak hajójukhoz járnak le néha, meg azért, hogy segítsenek a művészeknek begyújtani a kandallót.

Annisquam olyan kicsi, hogy mindenki mindenkit ismer. Ha valaki nem ismer valakit, mindent elkövet, hogy megismerje.
Amikor bementünk Annisquamba, egy nagyszakállú, kötött gyapjúsapkát viselő tengerimedve szúrósan végigmért minket miközben pipáját szítta és egy véletlenül ott heverő horgonyra támaszkodott.
Amikor kifele jöttünk, a nagyszakállú, kötött gyapjúsapkát viselő tengerimedve egy furgonnak támaszkodott. A helyi Piszkos Fred szúrósan ismét végigmért minket, megmutatta nekünk nikotinszítta 32 fogát és lelkesen integetett.

Ekkor már ismerősnek számítottunk.

Mondom, Annisquam egy kis falu.

Annisquam

3 megjegyzés:

Ziebi írta...

Én imádom ezeket a kis halászfalvakat :) Lesz még kép?

NP írta...

aranyos!

ribizlifozelek írta...

Ziebi, poszt is lett :)

Observer, koszi!