2009. április 6., hétfő

A rendetlen szomszéd


Salt Lake City
Originally uploaded by ribizlifozelek

Egyszer megkérdezték tőlem, igaz-e, hogy ha nincs kedvem jó témán gondolkodni a blog számára, egyszerűen kivesézek egy szomszédot. És tényleg ennyi borzalmas ember él a környéken?

Úgy érzem (ideológia), egy-egy szomszéd bemutatásával a várostból, államból, országból is megmutatok valamit. A szomszédság fogalma most pedig nem egy kis területet ölel fel. Írok a közvetlen szomszédokról is eleget, de nagyon sokszor Yodával 3-4 kilométerre is elsétálunk és írunk.

A mostani bejegyzés szomszédai pár száz méterre lakik tőlünk. Gyermekei az illegális magánóvodába járnak. Házuk tipikus alsó-középosztálybeli ház -volt-, verandával, autóbeállóval. A beállóban két autó áll, azaz az egyik rohad, a másikat használják. A verandán tartanak mindent, ami nem működik és benn nem fér el. Benn tartanak minden mást, ami vagy működik, vagy nem de elfér. Az ablakokat függönyök és zsírpapír takarja. Mindig csukva vannak, csakúgy, mint az ajtó, mert a végén még kijönne bentről az évek alatt gondosan nevelgetett otthonos szag. A függönyök, üvegek, zsírpapír az üvöltözést nem szűrik meg, azt jól hallani.

Tegnapelőtt a család új sütőt vett és a régit kitették az utcára. Megdöbbentünk - a kép ezúttal NEM illusztráció:

Burned

Hány év, hány főzés, mennyi olaj kellett ahhoz, hogy így nézzen ki a tűzhely? Mennyi munka van ebben a főzőlapban... De mennyi... és mennyi szén... ha az ételtől hasmenésük lenne, csak kapargatni kell egy kicsit a tűzhelyről és már meg is van a széntabletta.

2 megjegyzés:

Peter Barabas írta...

OMG. Ez a nemsemmi. Jujj. kirázott a hideg, pedig az én konyhám se steril. :)

Cinkapanka . . . írta...

Nem lennék nagyon meglepve ha kiderülne, hogy a tűzhelynek igazából semmi baja nincs, csak meg kéne takarítani "kicsit".