2008. március 17., hétfő

Harc a drótokkal


drotok
Originally uploaded by ribizlifozelek

Került egy új heverő a nappaliba. A két méter hosszú lapokra szerelt bútor valahogy beóvakodott az autóba és eljött hozzánk. Ha már ott volt, össze kellett szerelni. A régi heverőt átvinni a vendégszobába nem volt nehéz. A 35 kilós dögöt összereszelni nem volt gond, de hogy beférjen, át kellett költözteni a számítógépet.
Igazából nem egy számítógépről van szó: van itt egy gép, egy ethernet elosztó, egy modem, egy drótnélküli access point - Füles - és egy skypetelefon. Meg egy palmi dokkoló és egy pár hangszóró, kiegészítve egy iPhone-tartóval. Mindenhonnan drótok mennek mindenhova. USB, ethernet és telefonkábelek keverednek csak láncfürésszel megoldható gordiuszi csomóba. Az első másfél óra csomó kibogozásával telt. Tíz perc volt a szöszök kitakarítása, tíz a gép és a többi nyavaja áthelyezése, majd negyven percbe telt mindent újra összerakni. Persze nem működött.
Az ethernet elosztót árammal ellátó kis transzformátor meghalt. Egy másik, hasonló transzformátorral helyettesítettem. Igaz, alacsonyabb feszültséget ad le, de működik a dolog. Remélem, kihúzza addig, amíg nem guberálunk egy másikat.

1 megjegyzés:

zsuzsi írta...

With love :)
http://m.youtube.com/#/watch?v=anwy2MPT5RE&desktop_uri=%2Fwatch%3Fv%3Danwy2MPT5RE&gl=GB