2011. március 10., csütörtök

Lábszagú lazac

Salmon with Brie

M. kevesebbet evett, mint vártuk, így M. távozása után a hűtő roskadozott. Salátászsákok, kosárnyi sültpaprikák, keréknyi kecskesajtok, vödörnyi hagymaleves és egész halrajok lappangtak a mélyén.

Két lehetőségünk volt: egy hétre nyitunk egy ingyenkonyhát építőmunkásoknak vagy mi esszük meg a finomságokat. Az utóbbi megoldást választottuk. Kitettük az asztalra a lábszagú brie-sajtot, a lazacot, a salátát és a sültpaprikát.

Salmon with Brie

Lazac Brie-ben

- lazac
- brie-sajt
- olivaolaj
- vaj
- mangólé

A lazacszeletek egy-egy oldalát négy-négy percig sütöttük olivaolajon. Ezt követően a lazacot beborítottuk vékony szeletekre vágott brie-vel, majd 15 percre betettük a 350 Fahrenheit fokos (175C) sütőbe.
Közben vajat olvasztottunk és összekevertük egy kevés mangólével.

A brie-ben úszó lazacot meglocsoltuk a vajas mangólével, salátával, sültpaprikával és kecskesajttal tálaltuk.

A nagyon finom volt. És lábszagú.