2010. január 20., szerda

Yoda, az állatorvos és a válság


Jaws
Originally uploaded by ribizlifozelek

Yoda fogait rendszeresen mossuk, hogy szép fehérek legyenek. Egyszer leszedettük a fogkövét, de az egész kezelés rettenetesen megviselte a Mestert.

A doki mindenesetre ajánlott egy fogmosószert. A kapszulákban van valami kence, amivel be kell kenni Yoda fogait. Minden kapszulához jár egy gézes hurkapálca, azzal kellene az agyarakat ecsetelni. Igazából a hurkapálcák tökéletesen alkalmasak a gélnek a szőrre, orrba, nyelvre helyezésére, de a fogakra semmi sem kerül belőlük. Mi manuálisan kenegetjük vele a fogakat. A Mester rendes, eddig minden ujjunk megvan.

Mindig, amikor elmegyünk dr. Petersenhez, a doki ad egy adag kencét. Az elsőt 23 dollárért adta. Aztán a cucc harminc lett, majd harmincöt. Most elfogyott az utolsó adag is. Ha elmegyünk a dokihoz kencéért, akkor vizitdíj, meg kencedíj és a cucc ára megduplázódik.

Megnéztük az Amazonon. Tizenhat pénz meg postaköltség. Ha négyet rendelünk, nincs postaköltség.

Dr. Petersen a válság miatt az egekbe vitte a kence árát. Mi a válság miatt megnéztük, máshol mennyi a kence. Ha pár dollár lett volna a különbség, továbbra is a dokitól vettük volna a holmit. Tizennégy dollár dobozonként viszont már sok pénz. Lehet, szólni kéne a dokinak, legközelebb csökkentse az árrését.

2 megjegyzés:

Ypszi írta...

Lehet h ő is az amazonon szerzi be, aztán eladja 100%-os árréssel:)

Ez a fogpasztázás kb olyan művelet lehet, mint macskának gyógyszert beadni :)

ribizlifozelek írta...

Ypszi, szerintem macskanak nehezebb lehet beadni a gyogyszert. Nekik tobb a karmuk... :)