2011. október 8., szombat

Édesburgonyás sertés almával

Sweet potatoes with pork


- Tényleg minden hányásban van sárgarépa!

- Az nem répa.

- Akkor mi az a hányás?

- Nem hányás, az az ebéd.

- És azt megeszitek?


Kicsit meg voltam bántva. Sokat főztem és nekem igenis ízlett az étel. Igaz, R elfelejtette megenni és kénytelen voltam megkínálni a maradékkal Oszit, hátha a macska megeszi.

Oszi jött, megszagolta az ételt, majd helyből felszaladt a két méter magas kerítésen, puhán lehuppant a másik oldalon és sértődötten elment. Azóta nem láttam.


Édesburgonyás sertés almával

- édesburgonya felkockázva (2 db)
- sertéshús felkockázva (2 szelet)
- alma felkockázva (2 db)
- fél hagyma felkockázva
- só (nem kell kockázni)
- bors
- cukor - én nem tettem bele, mert az édesburgonya és az alma önmagában is elég édes.
- csípőspaprika - én nem tettem bele, mert nem mindenk kosztos szereti, de az édesburgonya csípőssel jó kombináció


1. A sütőt 375 Fahrenheitre fűtjük (az 191 C).
2. A hozzávalókat összekeverjük egy jénaiban.
3. Egy órát sütjük a sütőben.
4. Elkergetjük vele a macskát.

3 megjegyzés:

Boston2 írta...

Szegény Oszi... nem elég, hogy felrúgod, de még meg is mérgeznéd? :DDD

Jó Sir Robin a bátor írta...

Ilyen édeskrumplit a texas roadhouse-ban adtak a steakhez és megesküdtem volna, hogy sütőtök.

Unknown írta...

Édesburgonya? Nem is tudom, van-e itt ilyen! Utána kellene néznem, mert a recept nagyon tetszik (talán mert nem vagyok macska?)