2011. november 16., szerda

Múzeum a hegyen

Building the Museum of Natural History

Yoda évek óta nagyívben pisil az eljövendő múzeumra. Felülről. Gyakran kerüljük meg a jövendő Természettudományi Múzeum épületét fenn a hegyen.

Building the Museum of Natural History

A gyűjtemény kinőtte a múzeumot. A múzeumépület felett alaposan elszaladt az idő. Amikor a Természettudományi Múzeum beköltözött a Utahi Egyetemre, akkor még szabadon éltek a dinoszauruszok . Amikor a jelenlegi kiállítást összehozták, úgy vélték, a végtelenségig elég lesz az olaj és a takarékosság annyiban jelentkezett, hogy az ember nem ötliteres motorú személyautót vett, hanem négyliterest. És ettől környezetbarátnak érezte magát.

Building Museum of Natural History

Az új múzeum felkerült az egyetem fölé a hegyoldalba. A szakértők magyarázták szerint, azért választották ezt a helyet, mert ez beleolvad a természetbe - meg olcsó a telek.

Building Museum of Natural History

Többen aggódtak, hogy az új múzeumot nem lehet tömegközlekedéssel megközelíteni, így a legközelebbi villamosmegállótól majd ingyenes busz hozza a látogatókat.

Construction of the Museum of Natural Sciences

A múzeum a meredek hegyoldalra épült hosszan elnyúlva a hegyvonulaton. A leírások szerint a kiállítótér az épület belsejében a hegyoldalt követve emelkedik felfele. A teljes szintkülönbség 18 méter.
A kurátorok aggódtak, ezt a szintkülönbséget miként fogják leküzdeni a látogatók, mire az építész visszakérdezett:

- Gyalog?

Downtown Salt Lake

A múzeum elkészült.
A heteken belül nyit.

Amint tudunk, megyünk és megnézzük belülről. Akkor végre Yoda oldalról is lepisilheti.

Future Museum of Natural History

3 megjegyzés:

Boston2 írta...

Nagy hiba, úgy kellett volna megépíteni, hogy a Drive-Through McDonalds és Drive-Through banking mintájára legyen Drive-Through Museum is, ahol a látogatók kényelmesen, autójukból tekinthetik meg a kiállítást.
Még Yodának is csak az autóból kéne kiszállnia, hogy lepisilje. :)

ribizlifozelek írta...

Boston2, nevetni fogsz, van Drive Through kiallitas:

http://ribizlifozelek.blogspot.com/2009/12/thanksgiving-point-karacsonyi-fenyek.html

Unknown írta...

Hát, valahogy fel kell avatnia mindenkinek! Érdekes indokokat hoztak fel az épitkezés alatt. És látszik, mindent meg lehet magyarázni!