2011. november 23., szerda

A pulykaünnep előestéje

Turkey

Hálaadás előtt pár nappal az amúgy békés amerikaiak megvadulnak és előbújik belőlük Mel Gibson. A sofőrök mindenről megfeledkeznek és képesek lennének újra kiírtani az indiánokat, hogy egy kis tőzegáfonyaszószhoz jussanak. Az autóvezetők már nem látnak: szemük előtt sülő pulyka lebeg. A boltokban úgy vásárolnának, mintha másnap bevezetnék a kommunizmust.

Az emberek tevényi madarakat lóbálva verekedik magukat a pénztárhoz és édesburgonyákkal dobálják meg a tolakodókat, a bevásárlókocsikkal pedig olyan páncélosmanővereket hajtanak végre, amit csak a West Pointon oktatnak.

Mi otthon akartunk maradni. Mindennel fel voltunk szerelve, ami egy hálaadáshoz kell, így inkább össze akartunk bújni a kanapén és békésen eltölteni a délután.

Ekkor közbeszólt a Végzet.

A Végzet egy jóbarátunk, E emilje formájában kopogott hozzánk (nem érdekel, hogy képzavar, így volt és kész). E szólt, hogy ugorjunk már be hozzá hálaadni egy kicsit. Külön kiemelte, hogy NE vigyünk süteményt, mert a süteményeink hatására túladagolásban meghalna kalóriaszámláló virágja.

Elhatároztuk, hogy desszert helyett desszerbort viszünk. És elmentünk az alkoholboltba. Úgy nézett ki, a többi 2.7 millió utahi ugyanezt gondolta és ott tömörült az alkoholbolt környékén. A boltban rendőr irányította az alkeszokat, nehogy a megvadult szomjas tömeg lerohanja az állami monopóliumot.

Desszertbor már nem volt.
Mivel főzőborral mégse mehetünk vendégsége, desszertlikőrt vettünk, majd rettegve hazagurultunk és elkezdtük felkészíteni gyomornedveinket a másnapi evészethez.

2 megjegyzés:

Christine írta...

Ez jóóóóóó! :-))))

Unknown írta...

És kötelező elfogadni a meghivást? Szegény pulykák, olvastam, hogy idén ketten is megmenekültek. És hogy tényleg az összes ilyen pulyka egy tanyán él királyi körülmények között? Azért remélem jól fogtok szórakozni! És jót fogtok enni!