2011. november 4., péntek

Répasaláta lazaccal

Salmon and carrot

Halloween alkalmával tökszínű dolgokat kell enni. Sokak szerint, elég, ha a csomagolás tökszínű, így a tökszínű zacskóban levő csokoládé és cukorka halloween-i étel. Szívem mélyen ezzel egyetértek: ha csokoládé, akkor rossz nem lehet. A legszívesebben tökszínű dobozban levő Ben and Jerry fagyit ettem volna egész nap.

Mivel nem volt itthon ilyen fagyink (most semmilyen fagyink nincs itthon, ami tűrhetetlen állapot), megpróbáltuk tartani magunkat a színkódhoz.

A sushicsinálásból visszamaradt lazac egyértelmű választásnak tűnt. Halloweenkor még grillezni is lehetett az udvaron, olyan jó idő volt. A lazac mellé ettünk maradék grillezett zöltséget és répasalátát.

A répasaláta szó hallatán éreztem, hogy vonzani kezd a telihold Szerencsére nem a szem-, hanem a metszőfogaim kezdtek nőni és nem vérfarkassá, hanem nyúllá alakultam.

Steak with turnip, squash and carrot salad

Répasaláta

répa (rengeteg répa)
mazsola (rengeteg mazsola)
citromlé

A répát lereszeljük.
Belekeverjük a citromlét.
Belekeverjük a mazsolát.
4. Ha nem tetszik a répasaláta, keresünk Ben and Jerry fagylaltot és megesszük.

Halloween

2 megjegyzés:

Luzerni Rém írta...

Milyen színe van a töknek???Itt a szivárvány minden színében lehet kapni, sőt tarkát,többszínüt is!!!Most mit csináljak??!!Segítség!!Úgy szeretném betartani a szabályokat!!!!!

Ziebi írta...

Attól hogy csoki még nem biztos hogy finom :D

Tökpités Ben and Jerry is van? :D