2011. november 24., csütörtök
Szalonás rókagomba spenótágyon
- Mi ez?
A zacskó a fejemre szorult és úgy nézhettem ki, mint egy rutinos szipus, amint zacskóval a fején barkóbázik. Az illat eltéveszthetetlen volt.
- Rókagomba.
A rókagombát aranyáron adják. Mivel Hálaadáskor zárva volt és péntekre a gomba mehetett volna a kukába, inkább árat csökkentettek. Száz dollár per kiló helyett a gomba alig egy huszas volt. Ennek megfelelően már csak pár gomba árválkodott a polcon.
A rókagomba sok Amerikához köthető sztereotípiát megerősít. Az amerikai rókagomba sokkal nagyobb, mint az európai. Ugyanakkor a legnagyobb rókagombák íze kevésbé koncentrált. Minnél kisebbek, annál aromásabbak.
A profik a rókagombát spéci rókagombatisztító ecsettel pucolják, én maradtam a csapvíznél. Lassú, de biztos.
Szalonnás rókagomba spenótágyon
- rókagomba (negyed kiló)
- spenót (fél kiló)
- 5 csík szalonna
- egy csokor retek
- egy csokor újhagyma
- 3 kanál vörösborecet
1. A gombát vékony csíkokra vágjuk és 5 percig lobogó vízben főzzük.
2. A szalonnacsíkokat ropogósra sütjük. A zsír nagyját eltesszük a hideg téli napokra.
3. A spenótot, retket, újhagymát összekeverjük.
4. A maradék szalonnazsírra ráöntjük a spenótot, gombát, borecetet és szalonnát.
5. Tálaljuk.
6. Yodának adunk szalonnát.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése