2011. november 11., péntek

Yoda szivarozik

Yoda carrot finds

- Kérek.

- Nem szereted.

- Kérek.

- Nem szereted.

- Kéééérek - Yoda vigyázzálásban ült és tízezer év alatt kifejletszett éhező kutya tekintettel hipnotizált.

- Nem szereted.

- Kérek - éreztem, hogy a szeméből áradó színes karikák körbevesznek, akaratom semmivé válik és ha nem acélozom meg magam, lemegyek a pincébe a mélyhűtőhöz, kiveszem belőle az ötkilós szabadon nevelt biomarhát és megetetem a Mesterrel.

- Ez répa - magyaráztam - Ilyet a nyulak esznek, Te nem szereted.

- Kérek!

- A nyulak esznek répát. Meg a rigók. Ők fütyülni is tudnak tőle.

- Kérek! - a Mester fülei felmeredtek, orrocskája beszívta a répa illatát és látszott, a reggeli, az előreggeli, a tízórai, az ebéd és az előebéd, illetve az extra falatkák ellenére éhezik, mint egy nyolc éve koplaló fakír.

- Tessék - adtam meg magam és átnyújtottam egy pucolt minirépát.

Yoda áhítattal végigszimatolta répát, mint műértő angol lord a szivart, majd óvatosan a szájába vette és ropogtatni kezdte. Pár pillanat után boldogan lenyelte az utolsó karotindarabot is.

- Ha most fütyülök, adsz még egyet?

7 megjegyzés:

Száva írta...

Chuck a kígyóuborkáért van annyira megveszve, mint egy rúd kolbász lenne nálam. :) Viszont piacra kellene hordani magammal: gyümölcsből csak a teljesen érettet fogadja el:D

Isabel írta...

Engem nem lepett meg a répaszeretés, mert a húgomék palotapincsije szintén ott kuncsorgott a konyhában, és csak akkor kushadt be a sarokba, ha valaki dobott neki egy sárgarépát. Mikor öregedett, inkább a főttet szerette.
Mi a tanulság ebből? az ember ne akarja eldönteni, mi a jó - akár Yodának. De az emberekkel is így van.

Christine írta...

Anno az én kutyum vöröshagyma imádó volt. Mikor felnőtt és rájött hogy hol nő a csemege akkor képes volt a kertből is kiásni őket. Ne sajnáld tőle a répát. Ha egyszer az kell neki. :-))

Boston2 írta...

Api, azaz Homoki-Futár Apacs, egykori wolfspiccem, a mogyorót szedte össze a bokrok alól, óvatosan a fogai közt megtörte, a héját kihullajtotta, a belsejét kiette... :)
De a papírzsebkendőket is rendszeresen elfogyasztotta. (?)

Romesz írta...

A kutyak szeretik a repat :)
Oszi persze mindent szeret (a citrom kivetelevel) ami az asztalrol kerul le :)

GlobalGrover írta...

haha ... jo fejek ezek az allatok. ennyi kutyas sztori utan akkor jojjon egy macsek is. az en Bailey-m majd megorul a virsliert ami persze nem furcsa (csak itt Amerikaban mert ugyebear itt nem szokas ilyet adni az allatnak).. aztan szereti meg a vanilia fagyit es a majonezt is :-))) persze nem sokat kap o ezekbol. a repat szivesebben adnam neki mert egeszseges de hat o azt nem keri...

Boston2 írta...

Globalrover:
Virsli? Talán mert általában azt mondják, sertéshúst nem célszerű macskával etetni. Igaz, van elég sok pulykából is.

Érdekes módon, a mi egyik macskánk meg a tejet nem itta meg, pedig ugye ismert erdei körökben az általános nézet, hogy a macska odavan a tejért...