2011. november 13., vasárnap

Vissza Mélysötétbe

DSCF7765

- BAMM - mondta valami a pincében és tudtam, hogy egy fűtéscső csúszott szét és hullott porba. Tudtam, de nem akartam elhinni. Hinni akartam, mint befektetési tanácsadó az örökre növekvő ingatlanárakban.

- Nem lehet a fűtéscső. Nem lehet. Biztos csak egy pók botlott meg a hálójában. Vagy megint beszökött egy macska a pincébe ott és megy a hasa - reménykedtem.

Persze a fűtéscső volt.


Nem öröm bekúszni a pincébe, a porba, a dobozok közé, de választani lehet a pince fűtése és a nappali fűtése között, akkor inkább az utóbbit választom. Persze lehet, hogy a pince fűtésével még jobban ki lehetne szárítani az ott évek alatt felgyűlt macskaszart, de nem tudom, hogy ennek mi értelme lenne.

Beöltöztem, zsebrevágtam egy önvédelmi svájcibicskát, fejemre húztam egy fejlámpát, kezembe vettem egy másikat és eltettem egy hatalmas tekercs hőálló ragasztószalagot. Egy svájcibicskával és egy tekercs nagyteherbírású ragasztószalaggal mindent meg lehet szerelni. Tudom, Csernobilban is ezt mondhatták, de azért érdemes megpróbálni.

Elindultam. Most sokkal jobban haladtam, mint a múltor, rutinosan bújtam át az elektromos kábelek, csövek és pókhálók labirintusában. Kerülgettem a szeneszsákokat, szemeteket és vakmerően törtem át a macskaszarkupacokon.

Az utolsó pillanatban vettem észre a dobozt. Fehér doboz volt. Valamikor. A holdporként szálló homok azonban vastagon belepte. Ablakot maszatoltam a porra:

- Szagtalanító - üvente egy büszke felirat.

- Szórjuk az állat ürülékére - olvastam - és várjuk a hatást. CSAK KÜLTÉRI HASZNÁLATRA ALKALMAS - betűztem tovább.

Remélem az, aki ezzel szórta fel a pincét, most csuklik. Azt is remélem, hogy ez az anyag macskaszarral keverbe és belélegezve nem okoz függőséget. Ha naponta elindulok lefele egy-egy szippantásért, akkor okoz. Szóval figyelem, ha vonalzóval vékony csíkokká rendezem a pince porát és felszívom az orromba, akkor baj van.


Odaértem a csőhöz. Összetoltam és akkurátusan körbetekertem ragasztószalaggal. Oldalról. Felülről. Keresztbe. Kasul. Ez nem fog szétesni. Ezt nem lehet szétszedni. Egyszerűbb hidegvágóval szétmetélni a bádogot, mint levakarni a ragacsokat.

Elégedetten úsztam vissza a macskaszarban és bezárkóztam a fürdőszobába. Magamra engedtem a havi ötezer gallon víz nagyját, majd elégedetten álltam meg a megszerelt légbeömlő felett és boldogan éreztem a nappaliba beáramló kellemes meleg levegőt.

Aztán leesett az állam.
Kopp, mondta az állam.

A nappaliba hamarosan le fogom fektetni az új padlót.

Az új padló lefektetésekor majd ki kell szedni a légbeömlőnyílásokat, hogy a padló szintjében maradjanak.

Ehhez viszont valószínűleg szét kell szedni a friss kötést.

Lehet, mégiscsak addiktív az a macskaszaros por.

5 megjegyzés:

Ziebi írta...

Szerintem ha megcsináljátok a padlót szereljetek be egy csapóajtót, ne kelljen mindig átmászni mindenen :D

Christine írta...

Nem lenne egyszerűbb mindjárt új fűtést is beszerelni? Esertleg kiönteni betönnal a pincét? Csak mielőtt tényleg függő leszel! :-))

Boston2 írta...

Mondtam, hogy ez a ház még tarogat további kalandokat! :)

ribizlifozelek írta...

Boston2, de meg mennyit!

Ziebi, hm...

Christine: amig a kazan tart, sok mindenhez nem nyulunk hozza, amikor ki kell cserelni, akkor majd sok kapcsolodo dolgot megcsinalunk/felujitunk. De azt a kalyhatol kell kezdeni :)

Unknown írta...

Jaj, már hiányoztak ezek az élménybeszámolók! :)