2011. november 3., csütörtök

Sztereotíp hőmérő

Winter

Vettünk egy hőmérőt.
A hőmérő elavult dolog, modern ember reggel a neten nézi meg, hány fok van, de azért nem árt egy tartalék rendszert is üzemeltetni.

Vettünk egy hőmérőt.

A hőmérő fillérekbe került. A doboza tartalmazott egy csavart és egy hőmérőt. A csavart be kell csavarni valahova, a hőmérőt pedig a csavarra kell felakasztani. E célra a hőmérő hátára egy lyukat szereltek fel.

Ez a hőmérő egy olyan termék, ami megerősíti a kínai iparral kapcsolatos sztereotípiák egy részét.

Olcsó.
Egyszerű.
Működik.
A hőmérőn levő lyuk kisebb, mint a hőmérőhöz adott csavar feje.

10 megjegyzés:

Luzerni Rém írta...

Ne haragudj,csak mérgelődj, de nem hagyhatom ki.Lyukat nem lehet "szerelni"a lyuk az egy semmi azt csak fúrni,vagy ütni lehet.
És ha mégjobban megnézed azt "kicsire" sikerűlt lyukat,nem szabályos kör hanem enyhén ovális,hogy a csavarfej ott alúl belecsússzon és majd a kör pereme alá kerűlve stabilan simuljon a falhoz a hőmerő.
El kell olvasni a Kinai használati utasítást!!!!!

ribizlifozelek írta...

Az anyagtakarekossag jegyeben nem volt hozza hasznalati utasitas.

A lyuk sajnos kerek.

Kovettem az osi cserkesz mondast es resen voltam.

Luzerni Rém írta...

Jártam Kinában és megdöbbenve láttam,hogy mi mindent tudtak 5000 évvel ezelött de 5000 év az sok azalatt felejt még a kinai is

funi írta...

Kénytelen vagyok vitatkozni:
1.: Lyukszerelés. Imádom ezt a fajta humort, abba ne hagyd, kérlek:)
2.: Kína: bár én nem jártam ott, meggyőződésem, hogy nem felejtettek semmit, csak nem feltétlen használják a tudásukat. Azt viszont csinálják, amire igény van: készül a sok szar. Elképesztően olcsón. Igény kérdése az egész.

ribizlifozelek írta...

Rem, azt mar Kelemen bebetonozta.

Funi, a homero legalabb mukodik es kisebb csavarra fel is lehet akasztani, azaz elegedett vagyok vele.

Szerintem igeny minosegi cuccokra lenne olcson. Csinaljak azt! :)

funi írta...

Hirtelen egyetértettem, de rájöttem, hogy csakazérse. A minőséget olcsón, azt nekünk kéne megcsinálnunk itthon, magunknak. Persze, csak miután hazaértünk a világlátásból, ami elég messze van, tekintve, hogy én még el sem indultam (azt pedig nem tudom, te haza szándékozol-e jönni) :)

Boston2 írta...

Én háromszor jártam Hongkongban, ötször Tajvanon dolgozni, a "mainland China" még kimaradt, de onnan is tanítottam pár csoportot otthon.

Nagon-nagyon más az ottani gondolkodásmód és felfogás, tényleg csak az tudja ha nem is megérteni, de nagyjából átlátni, aki velük él évekig.

A kínai kultúra és technika tényleg évszázadokon át a nyugat előtt járt, aztán jött az elzárkózás időszaka, közben mifelén beindult a gyarmatosítás, a technikai forradalom, és a múlt században elég durván lealázták őket az angolok, a japánok, stb., amit azóta se hevertek ki.
Képesek hosszú távra dolgozni, hogy ismét ők legyenek a vezető világhatalom.

És igen, az igény lényeges szempont. Tudnak ők jót is gyártan (lásd pl. Lenovo), illetve ha közvetve is, de a legtöbb csúcstechnikát ota gyártatják a hi-tech nyugati és japán cégek. Mondjuk ez sose értettem igazán, emrt ez meg tipikusan rövid távú előnynek tűnik, hiszen elég gyorsan kinevelik ezáltal a saját konkurrenciájukat, átadva az összes know-how-t és technológiát nekik, még ha nem is ez volt a cél, de úgyis mindent lemásolnak.
A kínaiaknak ez a lemásolás nem okoz semmiféle erkölcsi problémát, egyrészt ők a takarékos és leleményes gondolkodás ismérvének tartják, másrészt igazságosnak érzik, cserébe az őket annak idején ért megaláztatásokért.

És persze közben gyártják a silány, ócska bóvlikat, rettentő olcsón.
Nemrég vettem 3 dollárért négy darab forgatógombot, ingyenes szállítással.
Külsőre szép, funkcionálisan használhatatlan. Nem csak excentrikus a tengely furata, de még csak nem is merőleges az alső síkjára. Úgy forog a gomb, mint egy kiesése előtt álló ócska szekérkerék.
Többé nem veszek. De hányan megveszik, mielőtt megtapasztalják?
Na, ezért gyártanak vackot. :)

Luzelni Lém írta...

Mond Boston2, mikol ott voltál neked is feltünt a sok bolzasztó,sálgás,lossz színű embel??

Luzerni Rém írta...

Tomcsa Sándor írja,hogy a viágháborúban a szakasz a lövészárokban retteg,felette záporoznak a golyók, gránátok mindenki még mélyebbre szeretné magát ásni de menni kell mert ha becsap egy akna biztos a halál és ekkor egy baka a kezébe kap egy ottfelejtett esernyőt kinyítja,kiáll az árok peremére Utánnam fiuk és mennek a fekete ernyő után többé semmivel sem törödve
Abszurd helyzetben csak a humor ,egy abszurd megoldás segít.
És a világ ennél abnormálisabb helyzetben mint most sohasem volt
De Ribizlifözelék inkább írj a kinai konyháról hadd azt a hőmérőt

Boston2 írta...

Nem, nekem nem tűnt fel, se sárgásnak nem láttam őket, se borzasztónak.