2008. március 1., szombat

Megint doboz


Some papers on linguistics
Originally uploaded by ribizlifozelek

A vendégszobában beköltözésünk óta laknak. A lakók rengetegen vannak: a szoba közepén két kerékpár osztozik békés egyetértésben. A falak mellett pedig dobozok laknak. A dobozokban cikkek tenyésznek, több ezren.
Most, hogy rendeltetésszerűen vendég lesz a vendégszobában, valamit tenni kellett. A legkézenfekvőbb megoldás a cikkek átköltöztetése. Ezeket a dobozokat évek óta dajkálom. A gondos bánásmód következtében szaporodnak is. A különféle újabb cikkek, óravázlatok, fénymásolatok mind-mind dobozokba kerülnek és csatlakoznak társaikhoz.
A kolónia alapjait még Bostonban vetettem meg. Ott a cikkek az Eastgate falához simulva laktak. Pár nap alatt sikerült a dobozokban lakó cikkeket abc rendbe rakni. A dobozok, akik ekkor még csak hatan voltak, átköltöztek Northfieldbe, a kisszobába. A northfieldi kisszobában engedelmesen hozzábújtak a katalógusszekrényhez. A társaság közben újabb cikkekkel bővült. A papírok szorgosan szaporodtak, talán felül akarták múlni számban a mókusokat. Az újabb dobozok kényelmesen elhelyezkedtek a szobában és megpihentek.
Amikor eljöttün Minnesotából, egy kis család csatlakozott hozzájuk: az irodában található összes papír beköltözött néhány dobozba és békésen egymás mellett kezdtek létezni a konténerben. A nagycsaládot lihegve, egy nap alatt költöztettük be a utahi kisszobába, ahol két falhoz simultak. Csak azért kettőhöz, mert több szabad fal nem volt.
Most megint utaznak, bepakoljuk őket az autóba és felvisszük őket az egyetemre. Pár hatalmas lemezszekrény várja ott őket. Remélem, ott egy időre megpihennek és békében gyarapodnak tovább.

Nincsenek megjegyzések: