2008. március 23., vasárnap

Orvoshoz visszük az Almát


Yoda, Mac and the PC
Originally uploaded by ribizlifozelek

Meglehetősen nehézkesen indultunk el Tropic fele. Már majdnem sikerült csomagolni, amikor Alma megpróbált letölteni magának pár update-et és ettől meghalt. Ki lehetett kapcsolni, be lehetett kapcsolni, de csak mosolygott a képernyőn az a nagy Alma, de nem történt semmi.
Microsoftos tapasztalataim alapján kiszedtem az akkut - semmi. Megpróbálkoztam a cache törlésével, semmi. Aztán elindítottam a gépet az installáló CD segítségével. Elindult. Lefuttattam egy hardver-ellenőrzést. Minden jól működött.
A különféle frissítések akadhattak össze.
Kiderült, hogy a közeli Macintosh-boltban ingyen megnézik, mi van a rohadó almákkal. Kértünk online időpontot és mentünk.
Egy fali táblán látszottak a nevek és az időpontok, volt, aki ősrégi Dell laptopra telepített OSX-et hozott, más iPhone-nal jött, megint más egy egész asztali számítógéppel jött. A guruk elmélyülten próbáltak életet lehellni a különféle kütyükbe.
A mi Almánkat egy USB-meghajtóról indították el, letöltettek vele újra minden frissítést és ekkor ismét működött a gép. Indulhattunk!

Nincsenek megjegyzések: