2008. március 22., szombat

A vidéki Utah


Tropic
Originally uploaded by ribizlifozelek

A vidéki Utah olyan, mint a kisvárosi Magyarország. Jó, a hegyek nagyobbak. Télen van hó. A farmerek hatalmas terepjárókon terelik a jószágot. Ja és errefele hiába csinálnának útzárat tiltakozásul: senki se venné észre, ez a környék annyira vidék.
110 km-et autóztunk a kirándulás óta, ez alatt láttunk három falut. A falu szó egy eufemizmus. Egy postát, egy csődbement videokölcsönzőt, egy templomot és egy benzinkutat láttunk az egyikben. A másikban volt egy bank és pár sivatagi, hegyi vagy terepjárós túrákat szervező cég. Volt még bennünk néhány ház. Ahol laktunk, az a 10 telepített lakókocsiból álló település világvárosi képet mutatott: volt benne egy útkereszteződés, a Fő utca és a Központi utca sarka. Volt benne két motel, három ajándékbólt (ebből három zárva), egy a holtszezonra ideiglenesen elhunyt pékség és két vendéglő. Igazából az elmúlt 110 km első vendéglői. Meg 30 km-re, a Bryce Kanyon Nemzeti Park bejáratánál volt még pár vendéglő, de közülük csak egy felső-középkategóriás üzemelt 9-ig.
A falunkban, Tropicban üzemelő vendéglátóipari egységek 50%-a este 8 fele már bezárt. A másikban 8:15-kor még felvették a rendelést, 8:45-kor elhajtottak egy éhhalál szélén álló utazót, hogy már zárva a konyha, mi megkaptuk a vacsoránkat, egyenesen a mélyhűtőből, aztán mehettünk aludni a szállodába.
A másik éhező turistára sanyarú sors várt. Még elcsíphette a nemzeti park bejáratánál a boltot, ahol vehetett valami szárazat vagy mélyhűtöttet, vagy 130 km-re ide, az autópályánál lévő Burger Kingben próbálhatott szerencsét. Vagy megpróbálhatott elütni egy szarvast. Talán ez volt a legjobb, mit tehetett.

Nincsenek megjegyzések: