2008. március 29., szombat

Töltött burgonya


Stuffed potato
Originally uploaded by ribizlifozelek

Nagytakarításkor félve benéztem a konyhaasztal alá. Rettegve közelítettem meg a gyanúsan fészkelődő zsákokat. Yoda kíváncsian követett, megelőzött és érdekődve megvizsgálta az elsőt, majd szűkölve elmenekült. Fogaim közé szorított machetével kukkantottam be, amint mozgást láttam, lecsaptam az éles, majd fél méteres késsel. Nem kíméltem semmit.
Persze ez költői túlzás (Yoda nem ijedt meg annyira), de a krumpliban és a hagymában tényleg megtermett az élet. A kicsírázott példányokat megette a konyhamalac, a még ehetőekből kétféle ebéd is készült.
A pityóka egy részét alaposan megmostam, fogkefével lesikáltam, villával lyukakat fúrtam bele, meglocsoltam olivaolajjal, erősen megsóztam és betettem a sütőbe egy órára 350 F fokra. Belőlük lett a héjában sült krumpli.

Baked potato

A többi burgonyát hasonló módon készítettem el, de amikor kihültek, kikapartam a belsejük jó részet és csirkepörköltet töltöttem bele. A pörkölthúst előzőleg jó apróra vágtam, így jó sok fért. Mikor ezzel elkészültem, kis reszelt sajtot szórtam rá, majd visszacsomagoltam az alufóliába és tíz percre megint betettem a sütőbe. Tejföllel fogyasztottuk. Nagyon finom volt. Szerencsére a megmaradt burgonyák sem siettek bajbajutott társaik megsegítésére. Biztos, mert féltek a nagykéstől.

Nincsenek megjegyzések: