2011. július 16., szombat
Magyarosított töltött jalapeño
Néztem az elmagyarosodott ételt.
Néztem.
Tetszett.
Pár hónapja csináltunk töltött jalapeñót Salt Lake Cityben. Most pedig Budapesten szemeztem az étel magyar változatával.
Ott pihent a paprika a tányéromon és mosolygott.
A szalonna kikerült a receptbôl. Az étel alapízét a szalonna helyett csípôs kolbász adja. Az elsô általam kostolt verzió óriási siker lenne egy mexikói étteremben: a szájpadláskiégetô paprika és a csípôs kolbász kombinációja garantáltan kétszer fogja hatását kifejteni.
Másodjára gyengébb paprikából készült az étel. Így kevésbé volt emlékezetes, de gasztronómiailag nagyobb élményt nyújtott.
Magyarosított töltött jalapeño
- paprika (csípôs vagy édes, ízlés szerint)
- sajt (erôsebb ízû juh- vagy kecskesajt ajánlott, de mással is finom. Érdemes egyszerre többféle sajttal is próbálkozni.
- kolbász (csípôs vagy nem csípôs, ízlés szerint)
- tűzhely
1. A paprikát hosszában kettévágjuk, kimagozzuk. Az ereket ízlés szerint kivághatjuk.
2. A félbevágott paprikákba sajtdarabokat teszünk.
3. Rátesszük a paprikára a kolbászt.
4. 180 C fokos sütôbe 15-20 percre betesszük a paprikát.
5. A végén betesszük a paprikákat a szánkba. (Figyelem, a sütôbôl frissen kivett paprika nemcsak csípôs, hanem forró is!)
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
3 megjegyzés:
Ma elkészítem ebédre. :) Most a magyaros vátozatot, de az eredetit sem fogom kihagyni.
Joetvagyat!
Megcsináltam, a férjem imádta. :)
Megjegyzés küldése