Walnut, ricotta and pasta
Originally uploaded by ribizlifozelek
Eleinte arra gondoltam, hogy az esti bejegyzés címe legyen "Ricotta reloaded", de aztán letettem róla. Talán jobb is.
A rikotta ugyanis nem akart elfogyni. Természetesen fogalmam sincs, van-e szabad akarata a rikottának, de az tény, a múltkori ebéddel csak a rikotta harmada fogyott el. Mivel nem volt kedvünk kétszer egymás után ugyanazt enni, a rikottának meg mennie kellett, kupaktanácsot tartottunk hárman.
Nekem mindegy volt a dolog. Yoda gondolkodás nélkül nyersen ette volna meg a rikottát, ha van hozzá valami köretnek, jobb, de nem nagyon érdekelte a dolog. Anikó amellett kardoskodott, hogy csináljuk meg a rikottát dióval. Én azt csinálom, amit mondanak. Mivel Yoda nem beszél (még), Anikó javaslatát fogadtuk el.
Olivaolajon megpirítottam a diót, rászórtam a rikottát és addig melegítettem, amíg meg nem olvadt és fel nem szívta az összes olajat. Ekkor belekevertem a tésztát, megborsoztam. Ha valaki vegetáriánus, itt hagyja abba az olvasást és a főzést. Ha valaki húsevő, keverjen bele egy apróra vágott és megsütött csirkemellet. Ja, és senki se felejtse el elfogyasztani!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése