2008. február 5., kedd

A vak mesterlövész


Fort Douglas
Originally uploaded by ribizlifozelek

Minden este megnézzük Jay Leno műsorát a tévében. Hétfő esténként olvassa be a "headlines-t", a fura híreket, reklámokat. Egy idézett újságcikkből kiderült, hogy Minnesotában nem kapott fegyverviselési engedélyt egy vak. Mert vak.
Érdekelni kezdett az eset, rákerestünk. Kiderült, a fickó Minnesotában valóban nem kapott fegyverviselési engedélyt, de Észak-Dakotában és Utahban igen. A kölcsönösségi egyemzények révén a Carey McWilliams 30 államban legálisan hordhat fegyvert. Végül is szerintem ebben nincs semmi rossz: hány vak ember lőtt le véletlenül valakit is? Akár direkt?
A fickó érdekes egyéniség, elvegzett katonai túlélő tanfolyamot, végigment pár katonai akadálypályán és – hang alapján – egész jól lő célba. Carey begyűjtött pár diplomát is (MA kommunikáció szakon, elvégzett néhány főiskolai cuccot, minősített búvár és "A" minősítésű lövész is lett.) Talán meglepőbb, hogy kitüntetéssel végzett mindenféle tartalékosi kiképzést a légierőnél – persze nem pilótaként. (A rossz májam miatt hozzáteszem, vakrepülésben nem lenne ellenfele.) Írt pár mérsékelten érdekes könyvet is. Szóval, érdekes fickó. Általában nála vannak a fegyverei. Szerintem emberiség ellenes büntett lenne megtámadni, ha nála van a Kalasnyikovja és egy bevásárlóközpontban van...

Carey honlapja: http://careymcwilliams.com/

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szerintem csak a vakoknak kéne fegyverviselési engedélyt. akkor nem lenne ennyi lövöldözés sem
Misi

ribizlifozelek írta...

Nem is igaz, hogy szemesnek all a vilag...