2008. február 12., kedd

Szomorú évforduló - Lövöldözés a Trolley Square-en


Trolley Sq
Originally uploaded by ribizlifozelek

Pont ma - február 12-én - van egy éve, hogy a sarkon levő bevásárlóközpontban lövöldözés volt. Egy 18 éves bosnyák bevándorló, Sulejman Talovic vett magának illegálisan egy pisztolyt meg egy sörétes puskát és egy hátizsáknyi lőszert, bement az egykori remízbe a Trolley Squaren és úgy tett, mintha ő lenne a Terminátor.
Rövid idő alatt halomra lőtt öt embert, négyet megsebesített. Egy épp itt ebédelő rendőr egy kölcsön mobilról hívott segítséget. Egy darabig lövöldöztek egymásra. Egyre több rendőr jött és egyre többet lövöldöztek. Végül megérkeztek a kommandósok, akik néhány “Rendőrség!” kiáltás után figyelmen kívül hagyták Sulejman emberi jogait és lelőtték az ámokfutót. A fickó állítólag azt kiabálta, hogy Allah Akbar, de ezt sose bebizonyították. Hozzátartozói szerint nagyon rendes ember volt.
A remízből kialakított bevásárlóközpontot átalakították, újrafestették, renoválták és egy évvel az események után - ma - emlékünnepség kerestében újra megnyitották.
Ha valakit érdekelnek a valós lövöldözések és jó a gyomra akkor az események utolsó három percét meg tudja nézni és hallgatni a Youtube-on. (Én egy gyáva féreg vagyok, ha ilyen helyzetbe kerülnék, filmezés és mászkálás helyett Yodához hasonlóan beledugnám az orrom a seggembe és várnám, hogy felébredjek.)

Nincsenek megjegyzések: