2008. február 28., csütörtök

Salt Lake City utcái


Dangerous street
Originally uploaded by ribizlifozelek

Salt Lake Cityben sétálva hamar kiderül, a várost nem igazán a gyalogosoknak találták ki. Ha valaki át akar kelni egy lámpás zebrán, meg kell nyomjon egy gombot, másként rostokolhat ott addig, amíg a lámpát meg nem eszi a rozsda.
Azokon a helyeken, ahol nincs lámpa, sokszor kis zászlócskákat erősítenek a gyalogátkelőhely táblához. A százlók közepe lyukas, mintha egy felbőszült 56-os vágta volna ki belőle Salt Lake City címerét. Igazából a zászlók azért lyukasak, hogy látni lehessen az érkező autót.
A gyalogos fogja a zászlót és átkelés közben bőszen lóbája. Ijesztő, ám a valóság sokkal békésebb. A kétlábúakra nincs vadászati szezon. Az autósok fegyelmezetten engedik el a gyalogost a zebrán, - általában - kedvesen mosolyognak és ritkán gondolják azt, hogy a zászló a találat-bevitelében segít.
Miért van akkor zászló?
Mindenki elbambulhat, főleg, mert itt kevés a gyalogos. Az igazi problémát azonban a laposan tűző nap szemből szinte lehetetlenné teszi a mozgó célpont észlelését. Ha azonban a célpont egy zászlót lenget, van esélye. Ha mégis megtörténik a baj, a zászlóval még le lehet takarani...

Nincsenek megjegyzések: