2011. május 14., szombat
Kel csirkével
Párbeszédünk tömör volt és velős, mint egy csont.
Ilyen párbeszédeket füstös kocsmában, mélydepressziós hatvanórás művészfilmekben lehet hallani, miután a kamera jobbról-balra végigpásztázta a szobát negyven perc alatt jutva el a csapos bibircsókos bal fülétől a jobbig.
- Együk meg a kelt.
- A kelt?
- A kelt.
- Biztos?
- Biztos. Együk meg a kelt.
Megettük.
Csirkés kel
- egy fej kel
- zöldpaprika
- olivaolaj
- két szem foghagyma
- fehérbor
- bors
- csirke
- paprika, só
1. A csirkét apró darabokra vágjuk, fűszerezzük és megsütjük.
2. A kale vastag szárát eltávolítjuk és félretesszük, jól jön, ha majd elfogy az olaj és nem lesz mit enni.
3. Olivaolajo fokhagymát és apróra vágott zöld paprikát pirítunk. Rátesszük a leveleket és öt percig pároljuk.
4. Öt perc után a kelt megforgatjuk és meglocsoljuk egy kis fehérborral.
5. Még öt percet pároljuk, majd a csirkével tálaljuk.
6. Megesszük.
7. Kérődzünk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése