2011. május 14., szombat

Kel csirkével

Swiss chard

Párbeszédünk tömör volt és velős, mint egy csont.
Ilyen párbeszédeket füstös kocsmában, mélydepressziós hatvanórás művészfilmekben lehet hallani, miután a kamera jobbról-balra végigpásztázta a szobát negyven perc alatt jutva el a csapos bibircsókos bal fülétől a jobbig.

- Együk meg a kelt.

- A kelt?

- A kelt.

- Biztos?

- Biztos. Együk meg a kelt.

Megettük.

Swiss Chard with Chicken

Csirkés kel

- egy fej kel
- zöldpaprika
- olivaolaj
- két szem foghagyma
- fehérbor
- bors
- csirke
- paprika, só

1. A csirkét apró darabokra vágjuk, fűszerezzük és megsütjük.
2. A kale vastag szárát eltávolítjuk és félretesszük, jól jön, ha majd elfogy az olaj és nem lesz mit enni.
3. Olivaolajo fokhagymát és apróra vágott zöld paprikát pirítunk. Rátesszük a leveleket és öt percig pároljuk.
4. Öt perc után a kelt megforgatjuk és meglocsoljuk egy kis fehérborral.
5. Még öt percet pároljuk, majd a csirkével tálaljuk.
6. Megesszük.
7. Kérődzünk.

Nincsenek megjegyzések: