2011. május 2., hétfő
Húsvéti bárány
- Hol a nyúl?
- Milyen nyúl?
- Itt volt egy húsvéti nyúl.
- Húsvéti nyúl?
A tény tény maradt: a húsvéti nyúlnak röviddel húsvét után valaki lerágta a fülét. Meg a lábát. És eltüntette a füle és a lába közti rész jelentős részét.
Pár nappal korábban, a kiváló húsvéti villásreggeli után amúgy sem akartunk jódarabig ennivalóra gondolni. Az idő múlásával azonban estére megéheztünk, így elővettük a báránykát.
Bazsalikomos bárány
- fél kanál rozmaring
- fél kanál bazsalikom
- fél kanál menta
- fél kanál kakukkfű
- só
- bors
- bárány
- olivaolaj
- újhagyma
- ecet
- harmat pohár húsleves
- répa
- zöldborsó
- két kanál vaj
A fűszerekkel alaposan bedörzsöltük a bárányt és hús(z) percet hagytuk, hogy az ízek beszivárogjanak az elhunyt állatba.
Aztán olivaolajon egy csaknem tízkilós vasdarabon megsütöttük a bárányt.
Amikor kezdett átsülni, ráöntöttük a húslevest, rászórtuk a zöldségeket. Hagytuk, hogy a lé fele elpárologjon. Mire a lé eltünt, a vacsora is elkészült.
Akkor még ott volt a húsvéti nyúl is, hogy megcsodálja.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése