2009. április 12., vasárnap

Adóbevallás

Grinnell stamp
Adóbevallás. Rettegett szó - és közeledik a határidő, úgyhogy a szombat délelőttöt a papírok töltögetésével ütöttük agyon. Yoda is gyűlölte az egészet, tiltakozásul többször is belefeküdt a papírok közepébe és kényelmesen elhelyezkedett a minnesotai kitöltési útmutató közepén.

State Capitol

A minnesotai adóhatóság csak megszokásból küldött nyomtatványt, hátha fizetünk valamit. De nem. Csak a szövetségi papírokat és a utahi nyomtatványt kellett kitölteni. Valamiért a szövetségi adópapír pillanatok alatt kitölthető, a utahi kicsit bonyolultabb.

A papírok kitöltése után szembesültünk az örök dilemmával, hogyan adjuk fel őket? Április 15 a határidő, mi 11-én, szombaton készültünk el. Pár posta szombat délután is nyitva volt. Már indultunk volna, amikor a posta weboldalán találtunk egy rövid tájékoztatót.

Letter box

Az adóhatóság és a posta egyezménye érdekében elég, ha a borítékon 15-iki bélyegző szerepel. Ha valaki pedig 15-én nem akarja végigállni a sort a postán, akkor megveheti online a bélyeget bélyegzővel együtt. Ezt kinyomtatja, felragasztja a csomagra és már dobhatja is bele a postaládába.

R2D2

2 megjegyzés:

Peter Barabas írta...

uh, köszi, ezt jó tudni! :)
Mi is készen vagyunk vele... :)

ribizlifozelek írta...

Feladni, elkuldeni, visszakapni a penzt!