2009. április 26., vasárnap

Yoda vendégségben


Yoda's travel
Originally uploaded by ribizlifozelek

Vendégségben voltunk.

Vendéglátóink, egy montanai fickó és francia felesége, Magyarországon ismerkedtek meg. Noha ezt tudtam, mégis, nagyon fura volt meghallani a lejátszóból Kispált. Megkóstolni a kiváló brassóit.

Yoda is élvezte a vendégeskedést. Megállapította, hogy egy szép új házat kapott ajándékba. Minden sarokba benézett, végigkutatta az épületet. Egy valami nem tetszett hozzá, a házzal járt egy kutya. Basil harminc kiló sűrű izomból, vastag fekete bundából és óriási fehér agyarakból állt.

Ránézett Yodára.
Yoda hét kiló hájjal és feketés kóccal takart izom.
Ránézett Basilra.

Érezni lehetett, ahogy megmozdul az Erő.

Pár pillanatik csak egymásnak feszülő Akaratokat lehetett érezni, majd Basil farkát behúzva menekült Yoda elől. Egész vacsora alatt az ebédlő-nappali sarkát fixírozta és igyekezett nem közel kerülni a Mesterhez. Gondolatainak azonban nem parancsolt és ez Yoda megérezte. Tudta, tisztáznia kell a helyzetet.

Megállt a fekvő Basil előtt - így legalább egymagasságban volt a fejük -, szétterpesztette a lábát és rámordult. Basil szükölve húzta össze magát és kimenekült a kertbe.

Yoda rendes volt, hagyta.



Epilógus
Rég láttam élőlényt olyan boldognak, mint Basilt, amikor látta, hogy beszállunk az autóba és elmegyünk. Visszakapta a házát.