2009. április 19., vasárnap

Yoda a taktikus


Where can I find a tree?
Originally uploaded by ribizlifozelek

Békésen sétálgattunk, dögicséltek a méhecskék, vigyorogtak a húsvéti díszek egy közeli szomszéd udvarában, tavasz volt.

Easter

Közeledtünk ahhoz a házhoz, ahol két nagy kutya lakik, akik már többször alaposan megugatták a Mestert és csak Yoda jóindulatán múlt, hogy nem lett komoly párbaj a dolog vége - abban meg hát a Mester verhetetlen.

Most bebizonyosodott, hogy Yoda nemcsak elsőrangú mester, hanem kíváló taktikus is. A két ellenfél békésen aludt a kertben, miközben gazdájuk, a kutyákat vaskézzel rendreszoktató nő kertészkedett. Yoda könnyedén lerohanhatta volna a két ötven kilós kutyát, ám ő igazából békés és szeretnivaló ártatlan Jedi lovag, aki nem keresi a harcot. A Mester a közvetlen és durva erőszaknál sokkal célravezetőbb módszereket is ismer.

Ahogy közeledtünk a kutyákhoz, azok nem vettek észre minket, Yoda a tapasztalt harcosok jellegzetesen puha járásával közeledett a kerítéshez, majd, amikor már majdnem a két ellenfele mellett volt, nagyon halkan, nagyon finoman az mondta:
- Mrrrr.
A mrrr egy ősi átok és kutyanyelven a lehető legsúlyosabb sértés. Annyira halk volt, annyira diszkrét volt ez a mrrr, hogy még a méhecskék döngicsélését sem nyomta el. A másik két kutya azonban meghallotta és dühösen nekiestek a kerítésnek, marcangolni kezdték a hálót és csaholásuk az egész utcát betöltötte.

Több sem kellett harcos amazon gazdájuknak, aki méteres kerti ásóját ledobta és egy jókora seprűt felkapva esett neki a kutyáknak:
- Ne bántsátok szegény ártatlan kis kutyát, mit képzeltek, NEM ugattok ilyen hangosan!
A hölgy minden egyes szavát egy seprűütéssel nyomatékosította. A kutyák farkukat behúzva menekültek, miközben gazdájuk látványosan porolta az írhájukat.

Yoda kihúzta magát, farka vidáman, büszkén lobogott.

Minimális erőfeszítéssel győzött.