2009. április 11., szombat

Esti parkolás


SLC
Originally uploaded by ribizlifozelek

Péntek este hat óra fele az egyetemi fizetőparkolókból hazamegy a személyzet. Kinyílnak a fizetőkapuk és hétfő reggeli 8-ig ingyenes a parkolás.

Több autó azonban még hat előtt áll be a parkolóba - nekik fizetniük kell. Egy nagyszakállú pasas, akinek a szakálla csak a hasánál kisebb, szépen lefotózta az autókat és kinyomtatott egy cetlit, amit utána a szélvédőre tűzött. A cetlire a nagyszakállú oldalán függő ketyere kinyomtatta a fizetési lehetőségeket és módokat.

A delikvens fogja a cetlit és a behajtáskor kapott kártyát. A cetlin és a parkolókártyán levő időpontokat kivonja egymásból és a mellékelt táblázattal kiszámolja, mennyit kell fizessen.

A vendég a kijárathoz autózik, ott a fizetőbódé mellett van egy sárga vasoszlop, az oszlop alján van egy doboz, teli borítékkal. Az összeget - napi maximum tíz dollárt -, a cetlit és a kártyát bele kell tenni egy borítékba. A borítékot pedig be kell dobni az oszlop tetején levő résbe. Ha valakinek nincs készpénze, három napon belül még befizetheti bankkártyával a pénzt.

A három nap leteltével a cetli büntetőcédulává válik és a rányomtatott táblázatból ki lehet számolni a büntetés összegét.

A sárga oszlop körül kivételesen nem a kutyák gyülekeztek.

Nincsenek megjegyzések: