2009. április 25., szombat

Szilánkok a könyvvásárból


Books
Originally uploaded by ribizlifozelek

Rengetegen mentek el 50 centért, egy dollárért könyveket venni a könyvvásárba.

A bejáratnál kartondobozokat stócoltak fel, akinek kellett, vett egyet és abba pakolta a könyveket.

A könyvespolcok közötti sorokat nagyon szűkre méretezték, két ember nehezen fért el egymás mellett. Könyvekkel még nehezebben. A két fő folyósóra a legkényelmesebb út jelenkori politika soron át vezetett. Ott nem állt senki.

A "kidobott" könyvek között megtalálta Fukuyama munkáját a történelem végéről.

Egy külön folyosót kaptak a spanyol nyelvű könyvek. Mellettük volt még egyetlenegy polc "Egyéb európai nyelvek" felirattal. Ezt persze ki lehetett volna tenni szinte az összes egyéb folyosóra.

A folyosók elejére írták ki, mit is lehet benn találni. Biztos véletlen, hogy a New Age és az okkultizmus között a Gender Studies kapott helyet.

Hosszú sorok kígyóztak a pénztáraknál. A pénztár egy doboz volt, ahova a könyvtárosok bedobták a pénzt. Egy ceruzával felírták egy sajtpapírra, mennyit fizetett a vevő. A sajtpapírt eltette a vevő. Nem vitték túlzásba az adminisztrációt.

Egy idősebb úriember egyetlenegy keménykötésű könyvet vett. Ott állt türelmesen a sorban, hogy kifizethesse az egy dollárt. Mindenki másnál raklapszámra tornyosultak a könyvek. Egy könyvtáros megszólította az úriembert: Kifizeti nekem? Akkor nem kell sorbaálljon. Így is történt.

2 megjegyzés:

Ziebi írta...

Idén kimaradt...legalábbis most... :)

ribizlifozelek írta...

Majd jovore.