2009. április 6., hétfő

Baby shower


Flotilla
Originally uploaded by ribizlifozelek

Yoda napjában négyszer elvisz sétálni. Ez egyedülálló alkalom Salt Lake City és Amerika tanulmányozására. A borzalmas sütő mellett is rengeteg érdekességet látni.

Az egyik új felfedezésem a baby shower volt. Először nem értettem. Egy ház elé szúrtak le egy kis táblát, olyat, amire általában az ELADÓ, BÉRELHETŐ vagy SZAVAZZ OBAMÁRA felirat kerül. Ezen az volt, hogy baby shower . Kisgyerekek fognak hullani a zuhanyrózsából? Itt lesz a csodálatos gyerekszaporítás? Lemossák a gyekerek? Babazuhanyozót árulnak? Jönnek a gólyák és szőnyegbombáznak?

Kiderült, nagyjából az utóbbiról van szó. A baba megszületése előtt a rokonok, szomszédok elmennek a kismamához és ajándékokat visznek és társasjátékokat játszanak. Megpróbálják kitalálni a gyerek nemét, születésének pontos idejét. Az ajándékba hozott pelenkákkal célbadobnak, Az ajándékozóknak olyan hosszú vécépapírcsíkot kell vágniuk, ami körbeér a kismama pocakján, stb.

Eredetileg csak az első gyermek születésekor szerveztek baby showert, aztán ezt kiterjesztették a másodikra, harmadkra.

Igaz, sokan nem szerveznek ilyen összejövetelt, mert úgy érzik, a gyerek születése előtt a gyermekkel foglalkozni balszerencsét hoz.

3 megjegyzés:

Peter Barabas írta...

Én már hallottam erről a szokásról, és nagyon tetszik, szerintem jó ötlet hogy összedobják a babacuccok egy jó részét, és ha tapasztaltabbaktól jönnek a dolgok és szervezetten akkor lehet hogy használhatóakat is kap az anyuka, vagy nem.

A balszerencse hát nem tudom...szerintem azért jó ha már vannak alap cuccok és nem a szülőszobáról rohannak el pelenkát venni... :)

ribizlifozelek írta...

En otthon tobbektol hallottam ezt a balszerencse-dolgot.

Emese írta...

Igen, ez régi babona. De azért általában nem szoktak születésig várni a pelenkával, csak úgy a 36. hétig :)
Utolsó hónap a shoppingolás ideje :)