2011. április 26., kedd

Füstölt mézes csirkemell

Salad

A bostoni szállásunkon nem használhattunk füstölőt, így természetesnek tünt, hogy a húsvéti evészetekre és a szalonnaünnepre egy könnyű füstölthússal alapozzunk.

Az ecetes-mézes füstölt csirkemellnek, mint ételnek egy óriási előnye van minden más étellel szemben: a füstölt íz kétnapos intenzív szellőztetés ellenére ma is velünk van.


Mézes-ecetes füstölt csirke

- füstölő
- 4 kanál citromlé
- 2 kanál méz
- 2 kanál 5%-os ecet
- kakukkfű
- fokhagyma
- bors
- só
- csirkemell
- paprika
- forgács
- hűtő
- áram

A füstölt-mézes-ecetes csirke receptje egyszerű: a fenti listáról minden ehető hozzávalót összekeverünk és a csirkemelldarabokkal együtt betesszük egy zacskóba, a zacskót pedig a hűtőbe. Várunk 4-8 órát, majd egy órán át közepes hőmérsékleten a füstölőben füstöljük. Aztán egy salátával megesszük.

Nincsenek megjegyzések: