A tökleves tipikus Halloween étel lehetne. De mi nem Halloweenkor ettük, hanem nemsokkal visszaérkezésem után.
- Töklevest kérsz? - kérdeztem a vendégünktől.
- Nem, sietek - felelte és már ott se volt.
Az én reakcióm is ez volt, amikor Szentendre főterén a Kereskedőházban Á töklevest rendelt nekem.
- Tökleves? - kérdésemet többféleképpen lehetett értelmezni és szerintem hanghordozásomat sziniakadémiákon és újságíróiskolában is oktatni kellene. Az egyszavas kérdésnek több jelentésárnyalata volt, az Ember tragédiájának.
- Ez biztosan jó ötlet?
- Megártott a meleg?
- Sokat ettünk vacsorára?
- Már nem vagyunk barátok?
- Mi rosszat tettem?
- Legközelebb tényleg vargányás reggeli lesz.
- Még az összes fogam megvan.
Ennek ellenére kipróbáltam a levest és kértem belőle repetát is.
Körtés kéksajtos tökleves
- tök
- hagyma
- kéksajt
- édeskörte (minél édesebb, annál jobb)
1. A tököt és a hagymát összefőzzük, majd turmixoljuk. (Amerikában ha lusták vagyunk, veszünk egy doboz organikus töklét.)
2. Belekeverjük a kéksajtot és az apróra vágott körtét.
3. Meggyőzzük vendégeinket, hogy egyék meg a levest.
2 megjegyzés:
Nyam. És nyam még egyszer.
Probald ki! Dobozos toklevesbol keszitve pillanatok alatt elkeszul.
Megjegyzés küldése