2009. január 1., csütörtök

Egy kávéfőző


Coffee/tea machine
Originally uploaded by ribizlifozelek

Nagyon szeretem a finom kávékat. Régen otthon főleg presszókávét és kapucsínót ittam, aztán itt Amerikában rászoktam a hosszúkávékra. Bostonban imádtam a MIT egyik kávézójában felhalmozott óriási termoszokat, mind tele volt valami különlegességgel.

Mindig amikor hazamentem, megdobbant a szívem, hírtelen minden kávé iszonyú erős volt. Pár csepp kávé fél bögre tejben olyan szívdobogást produkált, mint egy jó kis futás fel a hegy tetejére.


Egy baj volt. A kis kávéfőzővel csak nagy adagokat lehetett csinálni. Karácsonyra aztán a Jézuska hozott egy kávéfőzőt. Űrhajót. Számítógépet. Valamit.

Reusable filter

A ketyere hihetetlenül jó. Kétféleképpen működik. Van egy környezetbarát üzemmódja, ekkor a filterbe kell betölteni az őrleményt és beállítani, mennyi kávét szeretnénk. Így lehet forróvizet is csinálni vele teához. Van még egy környezetromboló és nagyon ízletes kávét készítő beállítás is. Ilyenkor egy kis műanyag dobozkát. A dobozkákban mindenféle kávékülönlegesség van. Vagy kakaó.

Green mountain coffee

A ketyerében óra, szívja magába a vizet, ha beállítják, a megfelelő időben lefőzi a kávét. Egy nagyon nagy hiányossága van. Reggel nem viszi ágyba a kávét.



6 megjegyzés:

aGinger írta...

Wow, párom is kávéfőzőt kapott, isteni kávét nis csinál, de közel nem néz ki ilyen NASA-szökevénynek... :)
Megoldás a távolságra, hohy közvetlen az éjjeliszekrényre kell telepíteni... :)

Peter Barabas írta...

Szerintem Yoda egy kis jutalomfalatért cserébe megtanulja szervírozni a KV-t :D

Cinkapanka . . . írta...

Vagy Yoda megcsinálja a kakaót és megissza! :)

ribizlifozelek írta...

Reggel megprobaltam meggyozni Yodat, hogy hozza agyba a kavet, de csak sajat magat teleportalta. Remelem, legkozelebb a kave is jon.

Jó Sir Robin a bátor írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Jó Sir Robin a bátor írta...

Ez a kutya ágyba teleportálása nagyon működött nálunk is. Beam me up, Scotty, nyüszített a sunyi dög úgy éjfél után 2 körül. Közben vad Klingon harcosokat kerülgetett az ágy alatt, nekimenve a pisisek összes zajkeltő játékának. Ha aludni akartunk akkor muszáj volt teleportálni. Szerencsére csak akkor rajongott a sci-fiért ha a szomszéd szuka tüzelt. Egyébként beérte az eltorlaszolt kanapéval a nappaliban. Diszkréten puffantak a padlón a felrakott székek, gyerekkád, amint helyet csinált magának. Basset Houndot minden házba :)