2009. január 28., szerda

Oster


Oster
Originally uploaded by ribizlifozelek

A jövőből idepottyant kávéfőző után tovább gyarapodott a konyhánk.

Mivel válság van, a boltok kétségbeesetten próbálnak eladni mindenfélét akciósan. Az emberek meg mindenfélét megvesznek akciósan.

Így jött velünk szembe ez a konyhai mixer is. Öreg, olcsó mixerünk már kezdett elöregedni. Időnként gyümölcsurmix készítése közben nem túl gyümölcsös illatokat eregetett, időnként pedig úgy sikoltott fel, mintha azonnal atomjaira hullana szét.

Már tanakodtunk azon, hogy vegyünk-e egy másikat, amikor megláttuk Őt. Ott állt a polcon, leárazva (20 pénzért) és szinte mosolygott.

Oster. Hmmmm. Az első mixer-turmixgépet egy Poplawski nevű angol csinálta 1922-ben. A gépeket 1946-ig a Stevens Electric gyártotta, mit 1946-ban felvásárolt az addig fordászati berendezéseket gyártó Oster.

Biztos jó.

Megvettük.

Tényleg jó.

Van egy öntisztító funckciója és ezért ritkán kell mosogatni. Csak be kell önteni a vizet és a mosószert a gépbe és megnyomni az öntisztító feliratú gombot. És öntisztít.

Két nagyon komoly hátránya van. Kívülről nem mossa le magát és gyümöcsturmix készítés után nem hajlando visszamászni a helyére a szekrénybe.



Dictator

2 megjegyzés:

Ziebi írta...

Húsz pénzért nagyon szép. Szerintem Yoda vissza tudná tenni a helyére a tekintetével ha akarná. De gondolom van jobb dolga is. :)

ribizlifozelek írta...

Termeszetesen almaban is vissza tudna tenni, de most altalaban az orkodesre osszpontosit.