2009. január 26., hétfő

Válság logika


Fort Douglas
Originally uploaded by ribizlifozelek

Válság van.
Szerencsére semmi komoly, víz van, élelem van, olaj van (annyiszor tíz dollárt szeretnék látni, ahány elemző magyarázta nyár elején, hogy elfogyott az olaj), bizalom nincs, meg virtuális pénz sincs, még elektronok formájában sem.
Szóval, éhenhalni egyelőre nem fogunk.

A válság logikája szerint a sajtónak mindenben keresnie kell válságtüneteket, sokkolni kell az olvasót, hadd fogyjon a lap és jöjjön a klikk. (Arra mondjuk kíváncsi lennék, hogy egy csomó helyen ahol becsődölt az ingatlanpiac miért nem esnek az árak és miért nem vesz boldog-boldogtalan lakást. Talán mert mégsem fogyott el minden bizalom és a lakásépítők bíznak abban, előbb utóbb lesz pénz megvenni mindent a régi áron.)

Elképzeltem hogy is működik az újságírói válság-logika.

Obama győzelme megijesztette a fegyvermániásokat, hogy drágulni fog a lőszer, a fegyver és egyes félautomata tipusok forgalmazását korlátozzák. (Szerintem nem az ijedt meg, akinek otthon a páncélban van egy pisztolya és esetleg néha célbalő vele, hanem az, aki naponta több százat lő a levegőbe.)

Hey you!

A durrogtatók ezért készleteket halmoztak fel. Vették a lőszert, fegyvert mint a cukrot. Az eladók 25%-ot meghaladó növekedésről számoltak be.

Mivel fegyvert az ember nem naponta vesz a kenyérrel és a tejjel, ezért hamarosan csökkenni fognak az eladások - mindaddig amíg a plusz 25% megvásárolt anyag tart, a puska závárja szét nem esik és el nem fogy a golyó. Sörét. Bármi.

Ebben a pillanatban a sajtóban a következő híradás fog megjelenni: Válságban a fegyveripar, 25%-al csökkentek az eladások!

1 megjegyzés:

v írta...

Valsag valsag, asse tudom hol kezdjem, ugyhogy inkabb nem is irok rola. ;)