2009. január 21., szerda

A távolkeleti bolt


Dried alien
Originally uploaded by ribizlifozelek

A távolkeleti bolt az valószínűleg koreai, de rengeteg japán holmit árulnak benne - a kínaiak.

A bolt egy teljesen jellegtelen, ronda, szürke kockaház egy hatsávos út mentén, pár percre tőlünk. Többször láttuk már, de annyira szürke volt kívülről, hogy sokáig azt hittük, zárva van. Kiderült nem és elhatároztuk, megnézzük.

A boltban mindent lehetett kapni, amiről nem tudtam, mire való. Voltak zacskók rejtélyes kis szárított izékkel. (Némelyiknek volt szeme, némelyiknek nem.) Zsákokban álltak a különféle rizsek. Moszatok. Hínárok. Minden, amitől egy becsületes háziasszony sikítófrászt kap, ha megláta a fürdőszobában. A konyhaasztalon azonban ez ínyencség, csakúgy, mint rengetegféle finom washabi, amiket valószínűleg sűrített kénsavból csinálnak.

Almonds with dried fish

A bolt végében hatalmas hűtőpultban laktak a halak. Tengeri halak, fagyasztott halak, kerek halak, lyukas halak és nyolclábú izék. Volt, amiből csak a tapadókorongos lábat árulták.

A koreai kapcsolatra a hűtőpult mellett álló kimcsis köcsögök utatak. Lehet, a rohasztott káposzta egyenesen a koreai rokonok erkélyéről került ide.

Small house with kimchi (?) barrels

A cég, szemben az itt általános szokással, minimum tíz dolláros vásárlás esetén fogadott el bankártyát, de a rengeteg finom hal társaságában nehéz kevesebb pénzt elkölteni.

A kimcsit leszámítva minden nagyon tetszett. Azt hiszem, még sokat fogunk ide járni és különlegességeket venni.

Nincsenek megjegyzések: