2009. január 23., péntek

Telemarketing stop


Telephone
Originally uploaded by ribizlifozelek

A mobiljainkra egymás után több izgalmas reklám érkezett sms-ben. Vegyünk a pizzához extra feltétet. Egyáltalán, vegyünk pizzát. Idegesítő volt. Nemcsak azért, mert a fogadott hívásokért és a fogadott sms-ért is kell pár centet fizetni, hanem az állandó csörrenések idegesítették a Mestert.

Northfieldben telefonjainkat már egyszer leblokkoltattuk. Földi vonalunk megszünt, a mobilok számai pedig megváltoztak a költözéskor. Új számaink pedig kiszolgáltatottan várták, hogy a telemarketingesek rájuk vessék magukat.

A telemarketingesek letiltása roppant egyszerű, semmilyen kényerítő eszköz, gépfegyver, gumibot nem kell hozzá. Elegendő ellátogatni egy szövetségi weboldalra (telefonozni is lehet egy zöld számra, de a weboldal egyszerűbb):

https://www.donotcall.gov/default.aspx

Itt meg lehet andi a letiltandó számokat és kell még adni hozzájuk egy emilcimet. Az emilcimere kiküldenek egy levelet egy linkkel. A linkre rá kell kattintani és a telefonszám másnap bekerül egy adatbázisba. A telemarketinges cégeknek a regisztrációtól kezdve 31 napjuk van arra, hogy kitöröljék a telefonszámainkat ketyeréikből.

Ha mégse törölnék ki és továbbra is hivogatnának minket, akkor ugyanerről a szövetségi oldalról panaszt is lehet tenni ellenük - majd a legjobb esetben zaklatásért le lehet róluk az alsóneműjüket is perelni.

Yoda immár békésen pihenhet és várhat az óvatlan villanyszerelőkre.

Nincsenek megjegyzések: