Oxtail stew
Originally uploaded by ribizlifozelek
Gondolkodtam azon, hogy a mai bejegyzésnek azt a címet adjam-e, hogy az Ökörfarok visszatér, de mivel egy finom ételről van szó, inkább az egyszerűbb címet választottam. Azt se szeretném, ha az a kép alakulna ki rólunk, hogy ökörfarok-szaporítók vagyunk. Igaz, miután megvettük az ökörfarkat, rengeteg mindent csináltunk belőle. Készült egy leves, ami négy napig tartott. A levesben kifőtt ökörfarok egy részét megettük tormával és kenyérrel. Ezek után még mindig maradt levesben kifőtt, a csontról gondosan lefejtett hús.
Arra gondoltunk, hogy a húslevesben kifőtt marhahúsból finom és egyszerű pörköltféle étel készül. Kipróbáltuk, lehet-e ilyent ökörfarokból csinálni. Elvégre hús-hús.
Egy kis olajon hagymát és fokhagymát pirítottunk, megsóztuk, borsoztuk, köményeztük és sok-sok pirospaprikát szórtunk a tetejébe. Tettünk még bele egy kis csípőset is, aztán hozzáadtuk azt, ami az ökörnek a farkából megmardt. Hagytuk érni egy kicsit és végül beledobáltunk egy kis krumplit.
Egész más lett, mint a leves, de majdnem ugyanolyan finom volt.
2 megjegyzés:
A végtelen ökörfarok története ...
Most egyelore elertunk a vegere, de szerintem idovel az okorfarok visszater.
Megjegyzés küldése